Ponavljajoče vnetje ušes pri psu

Foto: EPA
Foto: EPA
Bralkin pes ima neprestane težave z vnetjem ušes. Zanima jo, kaj lahko stori.
Oglej si celoten članek

Vprašanje: Imamo koker španjela, ki se mu ponavlja vnetje ušes. Star je osem let in ga imamo neprestano na antibiotikih, redno mu čistim ušesa, nekaj časa je dobro, potem spet otresa. Imate vi kakšno idejo, kaj bi lahko še storila, da se mu ne bi ponavljalo tako pogosto? Živi zunaj okoli hiše in ni z nami v hiši.

Odgovarja Iris Selan, dr. vet. med., klinika Tristokosmatih

Treba je preveriti, kdaj se to dogaja, (morda sezonsko ), če ni vzrok kakšna alergija, (največkrat hrana), vzame se bris sluhovoda, ga pošlje na inštitut za mikrobiologijo, kjer preverijo, kaj je v sluhovodu (bakterije, gljivice, morda celo oboje), temu posledično se uporabi terapijo in določi dolžino zdravljenja.
 
Vedno se tudi predlaga, da so uhlji postriženi oziroma pobriti čimbolj na kratko, da so čim lažji, pa da se sluhovod kolikor se le da, zrači.
Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.