Poročajo o čudnem obnašanju dvoživk

Foto: Društvo Žverca
Foto: Društvo Žverca
Pozivi na pomoč, letošnja selitev dvoživk se je namreč zelo razvlekla.
Oglej si celoten članek

Pomlad je tu in dvoživke se selijo iz gozdov v bližnje mlake in nazaj. V krajih kjer morajo prečkati prometno cesto, jih veliko ne preživi, zato po Sloveniji že več let potekajo akcije Pomagajmo žabicam, kjer prostovoljci te ogrožene živalce nosijo čez cesto in postavljajo zaščitne mreže.

Prostovoljci iz Hraš sporočajo, da so zaščitne mreže že pospravili, čeprav žabje selitve še ni čisto konec."Z vseh žabjih lokacij po Sloveniji poročajo o čudnem obnašanju dvoživk, o razvlečeni selitvi in predvsem o zelo nizkih številkah dvoživk v primerjavi s prejšnjimi leti," pravi Zala Prevovšek iz društva Žverca, ki jo skrbi, saj je prostovoljcev vedno manj. 
 
Vendar organizatorji še niso obupali in vabijo nove prostovoljce, ljubitelje živali, naj v teh dneh žabicam vendarle priskočijo na pomoč:
 
"Pretekli vikend so se končno pojavile tudi zelene žabe. Danes je vreme zelo primerno za žabe, saj je končno dobro namočilo zemljo, temperature so visoke in ni vetra. Z vseh lokacij se že javljajo organizatorji in prosijo za pomoč, enako tudi mi v Hrašah," je še pojasnila Zala Prevovšek in dodala, da bodo sedaj pomoč potrebovale zelene žabe, ki se še selijo prosti mlaki in krastače ter rjave žabe, ki se selijo nazaj proti gozdu.
 
 
vanda.levstik@zurnal24.si
 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.