Posteljne stenice imajo vse bolj trdno kožo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Dogaja se to, česar so so najbolj bali. Posteljne stenice, te male pošasti, imajo vedno bolj trdno kožo, so ugotovili strokovnjaki.
Oglej si celoten članek

In to dobesedno, strokovnjaki so namreč ugotovili, da povrhnjica posteljnih stenic postaja vse debelejša: "Eden od vzrokov, da stenice premagujejo pesticide, je tudi ta, da so z razvojem pridobile debleješo kožo," je za Newsweek dejal David Lily, strokovnjak z univerze v Sydneyu in soavtor januarske študije, izvedene v Združenih državah Amerike.

Foto: Profimedia Stenice

 

Stenice, ki tako rade živijo v naših posteljah, tako postajajo močnejše, odpornejše kar zagotovo ni dobra novice, tudi zato, ker jih lahko v svoje domove prinašamo na različne načine - v škatlah in kovčkih s potovanj.

Za povrh se ne skrivajo samo v postelji, temveč v vseh razpokah v stanovanju. Običajno jih lahko odkrijemo po krvavih madežih na posteljnini.

Foto: Profimedia Stenice

Za odstranitev posteljnih stenic morate razkužiti prostor z insekticidom proti posteljnim stenicam.Te nočne živali se hranijio z našo krvjo, da so trdožive, pa pove podatek, dala hko brez hrane zdržijo tudi leto dni in preživijo temperature pod nič kot tudi nad štirideset stopinj Celzija.

 

 

 

Preberite še:

Zato je to najbolj popularno ležišče

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.