Povpraševanje po njihovem delu strmo narašča

Foto: Tačke pomagačke
Foto: Tačke pomagačke
Tačke pomagačke razpisujejo testiranje o primernosti psov za terapevtsko delo.
Oglej si celoten članek

Ste že slišali za Slovensko društvo za terapije s pomočjo psov Tačke pomagačke, ki nudi pomoč pri rehabilitaciji, izboljšanju počutja in zdravja otrok, mladostnikov, starostnikov ter oseb s posebnimi potrebami? Društvu je Ministrstvo za zdravje dodelilo celo status humanitarne organizacije ter status društva, ki deluje v javnem interesu na področju zdravstvenega varstva.

"Trenutno v društvu deluje okoli 70 terapevtskih in pripravniških parov, ki svoje prostovoljstvo opravljajo v že prek sto ustanovah širom Slovenije," nam je pojasnila predsednica društva Slavica Mrkun. Med drugim so zelo dejavni v Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Soča, v Psihiatrični bolnišnici Ljubljana, v številnih varstveno-delovnih centrih, v domovih za ostarele, v osnovnih in srednjih šolah, tudi v osnovnih šolah s prilagojenim programom, v knjižnicah, v vrtcih in tako dalje.

"Strokovno osebje v ustanovah spoznava in priznava, da psi znatno pripomorejo k vzdrževanju, ohranjanju in pridobivanju večjih umskih zmožnostih in motoričnih spretnosti. Posebej to velja za otroke in odrasle z motnjami v razvoju in za posameznike po poškodbah, za onkološke bolnike, za oslabele, za paciente z nevrološkimi in degenerativnimi obolenji in druge," je naštela predsednica.

Pojasnjuje, da so psi odlični motivatorji, ki spodbujajo posameznika ali skupino k aktivnemu sodelovanju na kognitivnem in fizičnem področju. Povpraševanje po njihovem delu pa strmo narašča tudi v Sloveniji.

Lahko postanete del ekipe

"Če imate socializiranega in šolanega psa in ste morda kdaj razmišljali, da bi skupaj z njim namenili del svojega prostega časa delu z otroci, mladostniki in starostniki, potem je sedaj pravi čas, da se jim pridružite," pozivajo v društvu.  

Društvo Tačke pomagačke razpisuje testiranje o primernosti psa za terapevtsko delo. Testiranje bo v zadnjih dneh januarja 2018 v društvenih prostorih na Šmartinski c. 152 v Ljubljani. Vse potrebne informacije v zvezi prijave na testiranje najdete na njihovi spletni strani www.tackepomagacke.si – okno Aktualno ali na njihovi FB strani.

Prijave kandidatov bodo zbirali do vključno 12. januarja 2018 na naslovu: info@tackepomagacke.si

xxx

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.