Priznali so jih za uradno pasmo

Foto: EPA Pumi Foto: EPA Pumi Foto: EPA Pumi Foto: EPA Pumi
Nastali so z mešanjem mudija, pulija in terierskih pasem.
Oglej si celoten članek

Ameriška kinološka zveza je končno sporočila, da so to prikupno pasmo pasmo potrdili kot uradno. Gre za 190 pamo, ki so jo vključili v najstarejši ameriški register rodovniških psov.

Pumi je sicer pasma, ki izvira iz Madžarske in je pri nas že dolgo priznana. Spada v FCI skupino ovčarskih in pastirskih psov, včasih so ga uporabljali za čuvanje ovc in tudi krav. Pasma je nastala v 17. stoletju z mešanjem pulija, mudija in terierjev, je manjši pes ki tehta med 8 in 15 kilogramov in zraste do plečne višine 44 centimetrov. Poznamo ga v beli, črni, sivi in rdečkasto rjavi barvi.   

Foto: EPA Pumi

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.