Prvi predsednik po 150 letih brez živali

Foto: profimedia Melania Trump
Donald Trump je prvi ameriški predsednik v skoraj 150 letih, ki nima hišnega ljubljenčka. V času Roosevelta pa je bila denimo Bela Hiša pravi mali živalski vrt ...
Oglej si celoten članek

Donald Trump je prvi ameriški predsednik v skoraj 150 letih, ki nima hišnega ljubljenčka. Zadnji, ki v Beli hiši ni imel živalskega prijatelja pred Trumpom, je bil Andrew Johnson, ki je svoj mandat zaključil leta 1869, je poročal The Economist.

V Beli hiši je po podatkih Muzeja predsedniških hišnih ljubljenčkov živelo več kot 300 živali – od krdela psov, konj, ptičev, medvedov ter celo tigrov in aligatorjev.

Republikanci več živali

V času predsedovanja Theodorja Roosevelta je bila Bela Hiša pravi mali živalski vrt, saj naj bi ta imel okrog 50 živali, med drugim tudi jazbeca, hlevsko sovo in enonožnega petelina.

Čeprav je bila velika večina ameriških predsednikov ljubiteljev živali, med demokrati in republikanci prihaja do manjših odstopanj v številu hišnih ljubljenčkov, ki so z njimi živeli v Washingtonu. V povprečju so imeli demokratski predsedniki šest hišnih ljubljenčkov, predsedniki z republikanskih vrst pa tri več.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.