Psička je dlako in jo nato izbruha

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Psička si je že trikrat povsem ogulila dlako na sprednjih tačkah ...
Oglej si celoten članek

Vprašanje: Spoštovani, imam 9 let staro psičko pasme irski mehkodlaki pšenični terier. Lani januarja je bila sterilizirana. Od takrat pa do danes si je že trikrat povsem ogulila dlako na sprednjih nogah. Dlako poje in jo nato izbruha, da ne govorim, kako potem izgleda. Nikoli ni bila alergična in tudi sedaj na koži nog nima nikakršnih sprememb. Dlako med blazinicami šap ima postriženo, nima notranjih zajedalcev (redno dajem tablete), ima očiščene analne žleze, ni sprememb pri prehrani in tudi ne v načinu bivanja, ves dan je z menoj in ji ni dolgčas. Torej vse potencialno sem eliminirala. Ali mislite, da gre za kakšno nevrološko motnjo? Hvala vam za odgovor

Odgovarja Vice Zaninović, dr. vet. med., Prva-K klinika za male živali

Pozdravljeni!
Nevrološki vzroki so seveda možni, a je ob odsotnosti očitnejših nevroloških znakov potrebno izključiti bolj verjetna obolenja, v prvi vrsti dermatološka (alergije, dermatitisi in drugo). Zato najprej svetujem pregled pri dermatologu. Pri nas se lahko obrnete na dr. Stariha Pipan, tel.št. klinike je 012005180.
Lep pozdrav

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.