Rusi razglasili izredne razmere

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Na ruskem arktičnem arhipelagu Nova Zemlja so oblasti zaradi invazije severnih medvedov razglasile izredne razmere.
Oglej si celoten članek

Mediji so poročali, da se je od šest do deset medvedov decembra začelo zbirati v bližini naselbin na arhipelagu v ruski regiji Arhangelsk. V Belušji Gubi, ki je upravno središče Nove Zemlje, so jih opazili najmanj 52.

Severni medvedi se sicer rodijo na kopnem, na ledu pa lovijo tjulnje in druge plenice, bogate z mastjo. Globalno segrevanje, ki je  na Arktiki dvakrat hitrejše kot v preostalem delu sveta, uničuje življenjski prostor teh plenilcev, ki so sestradani odšli proti celini.

Svet je zgrožen nad tem, v kaj so zaradi segrevanja ozračja prisiljeni lačni medvedi. "Kaj dela človek našemu planetu: severni medvedi na smetišču," se glasi eden od tvitov ...

 

Tudi v poslopja

Razlog, da so se medvedi v želji po iskanju hrane preselili blizu obljudenim območjem, se skriva v taljenju arktičnega ledu. Zbirajo se v bližini naselbin, zabeležili pa so tudi primere, ko so vstopili v stanovanjska poslopja.

V kraju vlada strah, kar je oblasti prisililo, da so uvedle izredne izmere. V bližini vrtcev so namestili dodatne zaščitne ograje, ljudi pa na delo vozijo s posebnimi vozili.

Ogrožena vrsta

Ker severni medvedi spadajo med ogroženo vrsto, je ruski okoljski varuh zavrnil izdajo dovoljenja za odstrel. Je pa na rusko otočje prišla skupina izvedencev z nalogo preprečiti ponovne napade medvedov na ljudi. 

Strokovnjaki Toliko medvedov naj bi živelo zdaj v Sloveniji

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 00:22 18. Februar 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top

  • 19:48 17. Februar 2019.

    bla bla bla. severni medved je edina žival v zgodovini, ki je bila razglašena za ogroženo, daleč preden bi bila …

  • 18:00 17. Februar 2019.

    Za severne medvede je bila že nekaj let nazaj izdana napoved o izumrtju vrste zaradi globalnega segrevanja.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.