Neverjetno, kaj vse se lahko naučijo te živali

Foto: ZOO Ljubljana šimpanzi
Šimpanzi na stopnji štiriletnih otrok...
Oglej si celoten članek

Šimpanzi naj bi se bili sposobni naučiti otroško igro "kamen, škarje, list", ugotavlja študija znanstvenikov z japonske univerze v Kjotu in kitajske v Pekingu. Foto: EPA Šimpanz

Šimpanzi, človeku najbolj sorodne opice, so se ne glede na starost ali spol sposobni naučiti povezanosti med različnimi simboli rok, ki predstavljajo "kamen, škarje ali list", so znanstveniki objavili v znanstveni reviji Primati.

Potrebujejo sicer nekoliko več časa kot otroci v vrtcu, a potem znajo igro podobno dobro. So nekje na stopnji štiriletnih otrok.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.