Sinica jim je popestrila volitve

Foto: EPA
Foto: EPA
V Franciji zaradi ptičjega gnezda na volišče prek stranskih vrat.
Oglej si celoten članek

"Gnezdo v starem poštnem nabiralniku. Ne moti," so zapisali na glavnih vratih, na katerih je nabiralnik, ki si ga je sinica izbrala za domovanje za svoje mladičke. Tako je moralo 84 volivcev na volišče na občini prek stranskih vrat, ki vodijo prek tajništva.

"Vsi so se smejali temu čivkanju na občini. Ko je mati prišla s hrano, je pet mladičkov pomolilo kljune in čakalo hrano," je povedal župan kraja Jean-Christophe Rouxel. Dodal je, da so bila pred dvema tednoma, ko je potekal prvi krog, v gnezdu še jajca.

Sinice si v istem nabiralniku gnezdo ustvarjajo že 20 let: "Domnevamo, da se informacija prenaša iz generacije v generacijo," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP še povedal župan.

xxx

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.