Skrita kamera v klavnici v Franciji

Foto: L214
Foto: L214
Živali so med umiranjem povsem pri zavesti, na smrt čakajo viseč za eno nogo, ali nemočno krvavijo na tleh klavnice ...
Oglej si celoten članek

Župan mesta Ales na jugu Francije je zaradi grozljivega videa o mučenju živali zaukazal zapreti lokalno klavnico, piše Vice news. Do videa, ki vključuje res grozljive prizore lahko dostopate na tej povezavi: l214.com/enquetes/2015/abattoir-made-in-france/

Zaklane pri zavesti

V sredo je skupina za pravice živali L214 objavila video, kjer so živali med klanjem povsem pri zavesti. Video nadzorno prikazuje umirajoče živali, kako v mukah visijo privezane za eno nogo ali so s prerezanim vratom prepuščene, da izkrvavijo na tleh klavnice.

“Kontaktirala nas je oseba, ki je imela dostop do notranjih prostorov klavnice in je vedela, da smo se s tem primerom že ukvarjali,” je pojasnil Sébastien Arsac s skupine L214. V desetih dneh so s skrito kamero posneli okoli 50 ur videa.

Po navedbah skupine je v tej tovarni letno ubitih 3.000 konjev, 20.000 prašičev, 40.000 ovc in 6.000 telet.

Nevarno tudi za potrošnike 

Francoski veterinar in strokovnjak za higieno mesa Gilbert Mouthon pojasnjuje, da posnetki ne prikazujejo le krutosti, pač pa tudi zdravstvene in varnostne kršitve, ki v nevarnost postavljajo tudi potrošnike. Nekatere živali, ki se pojavijo na posnetku namreč niso bile primerno očiščene in so bile prekrite s posušenimi iztrebki.

Pojasnjuje tudi, da bi morali živali sodeč po zakonu v Franciji omamiti in jim takoj zatem prerezati žile, da bi izkrvavele, preden se zbudijo. Župan mesta Alès Mayor Max Roustan je zaukazal zapreti klavnico in napovedal podrobnejšo preiskavo. 

anja.scuka@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 16:11 22. Oktober 2015.

    Prav ima.Vse klavnice zapret.V njih lahko delajo le psihopati,ki jim je trpljenje všeč.

  • 22:39 21. Oktober 2015.

    in kje je video????

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.