So v povprečju bolj zdravi pasemski psi ali mešančki?

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Bralko je zanimalo, ali so po izkušnjah veterinarke bolj zdravi mešančki ali pasemski psi.
Oglej si celoten članek

Vprašanje bralke: Želimo si omisliti psa manjše rasti. Bi lahko iz vaših izkušenj povedali, katere pasme ali mešančki so načeloma bolj zdravi? 

Odgovarja Iris Selan, dr. vet. med., klinika Tristokosmatih

Po naših izkušnjah so zagotovo bolj zdravi mešančki, saj imamo veliko pasem, ki s seboj že prinesejo nekatere patološke pasemske zasnove za določene zdravstvene težave, ki jih lahko pestijo tekom življenja. Je pa seveda odvisno tudi to, v koga se zaljubimo, saj se velikokrat lastniki kljub znanim težavam še vseeno odločajo za pasemskega psička.

 
Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.