Spalni položaj vašega psa razkriva veliko zanimivega

Foto: Profimedia Foto: Profimedia Foto: Profimedia Foto: Profimedia Foto: Profimedia Foto: Profimedia
Psi veliko spijo, njegov spalni položaj pa veliko pove, kako se počuti v vašem domu.
Oglej si celoten članek

Če ima vaš ljubljenček navado spati na boku, to pomeni, da se počuti udobno. Takšen položaj razkriva, da se počuti varnega, da mu je v vašem domu in družbi lepo. Pes, ki leži na boku, je srečen pes in zvest svojemu lastniku.

Foto: Profimedia

Veliko psov se zvije v klobčič in zaspi – ta spalni položaj, položaj lisice, je pravzaprav najpogostejši med njimi in je najbolj naraven. Noge so udobno spravljene pod telo, rep je ob telesu in se dotika glave.  Na tak način seveda pes ohranja telesno toploto, ter ščiti okončine in vitalne organe. Psi v takem položaju bolj pogosto spijo na nepoznanem teritoriju, kjer se počutijo ogrožene. Psi, ki spijo v tem položaju so mehki, ljubki in prijazni.

Foto: Profimedia

Pes spi na trebuhu, razširi noge, glava se dotika tal, skratka izgleda, kot da bi želel poleteti, kot nekakšen Superman. Gre za položaj, pri keterem je vaš hišni ljubljenček še posebej ljubek. Spanec na trebuhu mu sicer omogoča hiter odziv, saj tako najlažje vstane in se premika. Psi, ki spijo v tem položaju, imajo veliko energije in so zelo živahni.

Foto: Profimedia Spanje na hrbtu s tačkami, ki štrlijo, za povrh pa imajo še nenavaden izraz na obrazu -  kot da bi padel v nezavest, pomeni, da je vaš pes v tistem trenutku najbolj sproščen. Pes se počuti resnično varnega in zadovoljnega. Pes na tak način izpostavi vse dele telesa, kar pomeni, da je v tem položaju najboj ranljiv. Položaj zavzame takrat, ko se počuti zelo dobro in varno. Tak pes je samozavesten in prilagodljiv novim razmeram.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.