Spoznajte to čudovito mačjo pasmo: Turška Van mačka

Foto: Epa Turška Van mačka Foto: Epa Turška Van mačka
Sedat Suna jih je obiskal raziskovalni center in naredil čudovite posnetke. Oglejte si jih v fotogaleriji ....
Oglej si celoten članek

Svetovno znanim Turškim Van mačkam je še leta 1992 grozilo izumrtje. Gre za čudovite bele mačke, ki izvirajo in živijo v okolici Vanskega jezera na jugovzhodu Turčije. Njihova posebnost je ta, da obožujejo vodo in plavajo v jezeru, značilne pa so tudi po svojih očeh. Napogosteje imajo eno oko modro, drugo pa v barvi jantarja.

Leta 1992 so v Turčiji ustanovili Raziskovalni center za Van mačke, njihov namen je, da bi jih rešili pred izumrtjem. To jim je na srečo tudi uspelo. Število čistokrvnih Van mačk v centru se je s 30 v letu 1992 povečalo na 144 v letu 2014. Poleg tega je v center v teh letih oddal na stotine muck ljubiteljem Van mačk, ki so pa še vedno pod nadzorom centra. Teh muck se ne sme prodajati, dajati v dar ali peljati v tujino.

xxx

V fotogaleriji jih lahko občudujemo čudovite Turške Van mačke v raziskovalnem centru. Avtor fotografij je Sedat Suna.

Fotografije Fotografije: Shiba inu, tako zelo lepa pasma

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.