Domžale danes prva izbira za družinski izlet

Foto: Anže Petkovšek Festival za ljubitelje živali v Novi Gorici
Neverjetno, kaj vse nas čaka to nedeljo v Domžalah!
Oglej si celoten članek

V nedeljo se nam, sodeč po meteorološki sliki, obeta precej lep dan in zato je prav, da se skupaj s svojimi prijatelji, družino in najmlajšimi odpravite na svež zrak, se podružite in naužijete novih dogodivščin.

Brezplačno Kje se lahko ta vikend zabava vaš otrok

V nedeljo, 10. junija, portal Žurnal24.si v Češminovem parku v Domžalah organizira Festival za ljubitelje živali. Dobrodelen, brezplačen in izobraževalen Festival, ki je namenjen predvsem najmlajšim, je pred dvema tednoma že navdušil občane Nove Gorice. V Domžalah nas čaka malce drugačna ponudba, zato, lepo vabljeni tudi tisti, ki set že bili v Novi Gorici.

Da pa bo dogajanje še bolj pestro, smo na Festival povabili tudi štiri od naših šestih ambasadorjev. V Domžalah se nam bodo pridružili igralka Tanja Ribič, voditeljica in novinarka Tara Zupančič, pevec Gašper Rifelj in raper Denis Porčič – Chorchyp.

Otroci se bodo zabavali, izobraževali in sladkali

Za rekreacijo bo v Domžalah poskrbel tudi Nogometni klub Domžale, ki bodo na Festivalu pripravili poligon in gol za vse, ki se želijo preizkusiti v najbolj priljubljenem športu na svetu. Naj vaši otroci povadijo streljanje na gol tik pred začetkom svetovnega prvenstva.

Otroka naučite reda, discipline in spoštovanja skozi šport. V Češminovem parku se nam bo skupaj s Klubom borilnih veščin Domžale pridružil pampion Marjan Bolhar, ki bo za otroke postavil mini ring, v katerem se bodo lahko pomerili z velikimi rokavicami.

Plesna šola Urška Domžale bo ob koncu programa poskrbela, da se bodo otroci še naplesali. Na glavnem prizorišču bodo namreč pripravili pravi disko na prostem za otroke. Vaši najmlajši bodo lahko zaplesali skupaj z učitelji, vmes pa bodo njihovi učenci pokazali nekaj plesnih korakov, ki so se jih naučili tekom šolskega leta.

Na kotalkališču se bo predstavil domžalski Kotalkarski klub Pirueta. Svoj nastop bodo predstavili ob koncu programa in verjamemo, da bodo kotalkarji navdušili vse obiskovalce.

Foto: Anže Petkovšek Festival za ljubitelje živali v Novi Gorici Otroke bodo razveselili policisti in policisti s psi vodniki. Prvi bodo najmlajšim razkazali svoje prevozno sredstvo, drugi pa bodo predstavili, kako jim pri policijskem delu pomagajo dobro natrenirani psi – iskali bodo drogo ter prikazali kako v praksi izgleda napad in obramba.

Videli bomo tudi prave vodnike in reševalne pse, ki vam bodo pokazali kaj znajo in se z vami tudi malce pozabavali. Med njimi bo kar nekaj mlajših psov, ki so v procesu šolanja, a niso zato nič manj pogumni. Vodniki reševalnih psov vam bodo pokazali tudi nekaj svoje nepogrešljive opreme.

Foto: Anže Petekovšek Čokoladnica Lucifer na festivalu

Čokoladnica Lucifer je že v Novi Gorici prepričala najmlajše, pa tudi druge obiskovalce festivala, da so njihove čokolade res nekaj posebnega. Začetki blagovne znamke Lucifer Chocolate segajo v leto 2007. Ideja o čokoladi je zrasla iz kuharskih spretnosti ter igranja s čokolado in sladicami, ki jih je doma za družino izdeloval idejni vodja in lastnik podjetja Lučo. Odličnost in originalnost izdelkov sta se hitro razširili med ljudmi, saj je čokolada postala tako osebno kot poslovno darilo za znance in poslovne partnerje. Zanimanje je hitro raslo, z njim potreba po večji in zmogljivejši proizvodnji, zato se je leta 2009 Lucifer preselil v večje prostore, kjer se je poleg čokoladnice odprla tudi kavarnica s prodajo izdelkov. Z odpiranjem novih lokacij po Sloveniji in v tujini, Lucifer navdušuje domače in tuje kupce. Lucifer je poleg Slovenije prisoten tudi v Italiji, Avstriji, Hrvaškem, Ameriki, Romuniji, Švici, Kitajskem in na Japonskem. In tudi v Domžalah se bomo posladkali z njo!

Foto: Anže Petkovšek Festival za ljubitelje živali v Novi Gorici Z nami bo Kuža Pazi, ki bo otroke poučil, kako naj varno ravnajo v prometu. Obenem pa bo vabil k postojanki Zavarovalnice Triglav, kjer bo potekala poslikava obraza na teme iz sveta živali!

Razvajanje za kužke obiskovalce

Vsi obiskovalci, ki boste na Festival prišli s svojim štirinožcem, boste lahko pozdravili Manco iz Najbolj pasjega salona, ki bo poskrbela za kar nekaj stvari. Pri njej boste lahko preverili stanje zob vašega kosmatinca, poskrbela bo za pedikuro, krtačenje, nego blazinic, nego ušes, pregled oči. Za najbolj fine kosmatinke pa je obljubila tudi lepotičenje.

Razstavni prostor Mr Pet se bo prelevil v pravo pasjo plažo! V dveh velikih bazenih bodo kužki lahko čofotali, se zabavali na igralih in preizkusili tunel. V senci pod palmami se bodo na hladilnih blazinah lahko odpočili. Za lačne želodčke pa bo poskrbela pasja restavracija s pestrim izborom jedi iz dnevnega menija. Pod šotorom si bodo lahko vsi obiskovalci ogledali pester izbor opreme za prihajajoče poletje in našli primerno rešitev za kužka, kako jim olajšati pasje vroče dni.

Foto: Anže Petkovšek Festival za ljubitelje živali v Novi Gorici

Z nami bo tudi letos Pasja hiša Bellevue, ki je premium hotel za pse s poudarkom na dobrem počutju kužov ter individualno prilagojeni ponudbi za vsakega pasjega gosta. Pse čakata na njihovi točki poligonček in degustacija, skrbniki pa boste lahko izvedeli veliko uporabnega o dnevnem ali počitniškem varstvu psov …

Foto: Kjara Kocbek Festival za ljubitelje živali

“Na naši stojnici se vam bomo letos predstavili kot ambulanta, trgovina in spletna trgovina Buba. Na voljo vam bodo izdelki iz naše trgovine, kateri prihajajo iz celega sveta, in jih izbiramo skupaj z našimi veterinarji. Med drugim, vam bomo predstavili 2 novi liniji hran, holistično Alleva Holistic in hladnostiskano Yoggies ter svetovmo priznano znamko oprsnic Tre Ponti,” obljubljajo pri VETERINI BUBA. Poleg vsega vam bodo nudili tudi brezplačno striženje pasjih krempljev, njihova frizerka pa vam bo povedala nekaj o osnovni negi kosmatincev.

Foto: Kjara Kocbek Festival za ljubitelje živali Na stojnici Zdrava hrana za pse, boste skrbniki izvedeli veliko o mačji ter pasji prehrani, kako sestavimo popoln pasji obrok, družili so boste tudi z blogerko Leno Gregorčič, ki je za najmlajše pripravila tudi posebno delavnico. Naši najmlajši bodo na njej lahko iz recikliranih materialov izdelovali igračke za skrivanje pasjih priboljškov in mačje igračke, ki jih boste lahko odnesli domov.

Ustavili se boste lahko tudi na stojnici Pasje gajbe, ki je zgodba o mali spletni trgovinici. Ideja se je razvila iz potrebe po lepih in kakovostnih izdelkih za pse. “Želiva, da kupci v najini trgovini izberejo najboljše med najboljšimi in ne boljše med slabšim. Vsi izdelki v Pasji gajbi so skrbno izbrani. Pri izbiri je glavno vodilo, da so izdelki kakovostni, brez škodljivih dodatkov za pse in prijazni do okolja. Namenjeni so ljubečim skrbnikom pasjih kosmatincev, ki cenijo pomen varnosti in kvalitete, hkrati pa jim ni vseeno kako izdelek izgleda,” opisujeta ustanoviteljici.

Pasji vrtec Ljubljana obljublja zabavo za kužke, saj bodo s seboj prinesli ovirice in majhen bazen, v katerem se bodo lahko kosmatinci obiskovalci lahko ohladili. To pa še ni vse. Z njimi bodo prišli tudi kužki, ki redno obiskujejo vrtec in bodo na voljo za druženje z obiskovalci.

Fizična in spletna trgovina Gali in Nika iz Ljubljane je trgovina z več kot 25 letno tradicijo, v kateri boste našli celovito ponudbo kakovostnih izdelkov za pse in mačke. Za vas in vaše štirinožne prijatelje pripravljajo veliko zanimivosti, kužki bodo lahko na njihovi stojnici degustirali Pasji Kokos in Pasji Česen slovenskega proizvajalca Naravno zdrav pes, odlično polsuho hrano Platinum, vrhunsko suho hrano Tundra, vam pa bodo ob vsakem nakupu podarili darilce. Na njihovi stojnici boste našli tudi okolju prijazno opremo in igračke Beco Pets, pisano kolekcijo pasje opreme LOOMP, izredno kvalitetne priboljške Woolf in Bobbie the Fish, volnene žogice Wooly paws, opremo za pse Knotish, hlačke za psičke Dogdeluxe, prehranska dopolnila slovenskega proizvajalca Palvital, ter še mnogo drugega. Veselijo se druženja z vami in vašimi štirinožci!

Foto: Anže P. Pasji kokos Ne bosta manjkala niti Pasji kokos in Pasji česen, slovenski inovaciji, ki sta izvrstna dodatka k prehrani vašega psa! Prvi bo poskrbel, da bo kožušček zdrav in bleščeč, drugi pa se je že izkazal z odličnih učinkom proti klopom, oba pa sta odlična za imunski sistema in naravno zdravje psov. Na Festivalu vas čaka prava pasja pojedina, v degustaciji Pasjega kokosa in Pasjega česna se boste lahko prepričali, ali sta bolj všeč vam ali vašemu psu!

Spoznali boste lahko tudi novo hladno stiskano hrano na našem trgu, kakovostno hrano PRINS za pse in mačke. Pridite po vzorec za vašega psa ali mačko.

Matjaž Jereb bo predstavil svoj MOBILNI PASJI SALON, v okviru katerega bo obiskovalcem s psi promocijsko na voljo brezplačno striženje krempljev!

Delavnice, delavnice, delavnice

Čebelarska zveza Slovenije bo za obiskovalce na Festival pripeljala prav poseben opazovalni panj, kjer se bodo otroci lahko spoznali z enimi najbolj pridnih živali. Poleg stojnice, na kateri boste lahko okušali in kupili domači med, pa bo tudi delavnica za najmlajše, kjer bodo izdelovali čisto prave svečke.

Foto: Anže Petkovšek Festival za ljubitelje živali v Novi Gorici Kinološko društvo Domžale skupaj s komisijo Otrok in pes pripravlja zelo bogat program. Poleg tega, da bodo imeli prikaz šolanja, bodo predstavili tudi disciplini agility in rally obedience. Pri njih pa bodo stacionirana tudi avtohtona slovenska pasma psov – kraški ovčarji. Pripravljajo pa tudi delavnice, kjer bodo otroci lahko izdelovali igrače za vse zavetiščne kužke.

Ste vedeli, da v Parku Škocjanske jame prebivajo tudi številne vrste netopirjev? Na Festivalu za ljubitelje živali boste lahko ob njihovi stojnici v štirih delavnicah izdelovali prave netopirnice in jih odnesli domov za netopirje v vaši bližini.

Dihurčki, ogromne mačke, papige in eksotične živali

Z vami bodo kot vsako leto doslej simpatične članice Konjeniškega kluba Gibanje, ki bodo s svojimi športnimi konji razveselile najmlajše z jahanjem in spoznavanjem konjev. Pripravile so nam tudi predstavo s konji, tam pa se lahko z njimi dogovorite tudi za poletne tabore, ki jih organizirajo.

Foto: Anže Petkovšek Festival za ljubitelje živali Gojitelj papig Alojz Osterman nam bo pokazal svoje velike in barvite papige, z njegovo papigo se boste lahko tudi fotografirali.

Na festivalu vas bosta obiskala kobila Miša in kastrat Dečko iz znamenitega Mišinga dola. Možno bo tudi jahanje, božanje in krtačenje konja. V Mišinem dolu bodo sicer tudi letos organizirali poletne tabore za otroke, kjer bodo otroci pri njih spali v velikem indijanskem šotoru, jahali konje, v timskem duhu skrbeli za konje in njihovo okolico, se sproščeno igrali v naravi, stran od mestnega vrveža, obiskali sosednje kmetije …

Poznate Slovensko društvo ljubiteljev dihurjev Zverinice? Obiskali nas bodo tudi na tokratnem Festivalu za ljubitelje živali, vam pokazali nežne in živahne dihurčke ter vas podučili o njihovem odgovornem skrbništvu. Gre namreč za zelo ljubke živalice, ki premamijo marsikoga, čeprav jih ne pozna dovolj. Prav zato so imeli v društvu v preteklosti že veliko dela z zapuščenimi ali zanemarjenimi dihurčki. Pred kratkim so Zverinice organizirale tudi prvi vzrejni pregled za dihurčke v Sloveniji. Povedali vam bodo, zakaj so rodovniki tako pomembni.

Foto: Anže Petkovšek Festival za ljubitelje živali v Novi Gorici

Tudi tokrat ne bodo manjkale očarljive mucke pasme MAINE COON. Pasma izvira iz ameriške zvezne države Maine, kjer so jih tamkajšnji kmetje imeli za lovljenje glodalcev. Danes so poznani kot idealni hišni mucki, zaradi nežnega karakterja in velikosti so poznani tudi kot nežni velikani. Njihove glavne značilnosti so: dolgo mišičasto telo, velika ušesa s čopki, ter močan "štirikoten" gobček. Pasma vas bo očarala, približala vam jo bo velika ljubiteljica in skrbnica Andreja Ručman.

Foto: Anže Petkovšek Festival za ljubitelje živali Ste vedeli, da so kače koristne živali in da je strah pred njimi priučen? Lepe in prijateljske kače boste spoznali na razstavi Društva ljubiteljev eksotičnih živali BIOEXO, ki vam bodo pokazali tudi zanimive kuščarje in velike insekte. S kačo se boste lahko tudi fotografirali, za podporo društvu pa boste lahko kupili kakšno plišasti živalico.

Prikupne pasme psov in pomen odgovornega lastništva

Društvo za zaščito živali Ljubljana bo na svoji stojnici poskrbelo za ozaveščenost o odgovornem lastništvu živali. DZZŽ bo lociran tik ob napihljivem gradu, kjer bodo zbirali prostovoljne prispevke, s katerimi boste lahko na pomoč priskočili vsem živalicam, ki pomoč potrebujejo.

Slovensko društvo za pomoč hrtom bo, tako kot so to naredili že v Novi Gorici, predstavili pasmo hrti in problematiko, ki je najbolj razširjena v Španiji. Sodelovali pa bodo tudi pri Lovu na zaklad za najmlajše.

O društvu Hrtji svet in njihovih hrtih posvojenčkih smo na portalu Žurnal24.si pogosto pisali, saj nas njihove zgodbe vedno znova ganejo. Ti nežni psi se namreč v nekaterih evropskih državah še vedno uporabljajo izključno za lov ali dirke, odslužene pse pa pobijejo ali zapustijo. Tako so tamkajšnaj zavetišča polna prestrašenih in razočaranih hrtov, ki jih člani društva Hrtji svet rešijo in oddajo v posvojitev v Sloveniji. “Na dogodku bomo predstavljali problematiko hrtov na Irskem in v Španiji, možnost posvojitve ter življenje s posvojenim hrtom. Na naši stojnici bo kar nekaj simpatičnih društvenih izdelkov in kar je še pomembneje - prisotni bodo tudi naši posvojenci, ki jih boste lahko spoznali, božali in se družili z njimi, nas pa povprašali, kar vas glede hrtov zanima,” so napovedali.

V CONI 3 boste spoznali še nekatere čudovite pasme psov, med njimi bo največ belih švicarskih ovčarjev, ki jih boste vzljubili zaradi prijaznosti in ponosne drže. Gre za inteligentno pasmo, ki je primerna tako za športne pasje discipline, za terapevtske pse, rada dela in se uči. Za mimoidoče pse bodo pripravili tudi osvežitev.

Otroke in odrasle vedno očarajo terapevtski psi z vrst Tačk pomagačk, ki bodo obiskovalce našega Festivala že petič učili pravilnega pristopa do psov. Otroci se bodo z njimi lahko crkljali, med 13.00 in 14.00 uro bodo pri tačkah tudi bernski planšarski psi, ob katerih se vam bo stopilo srce. Spoznajte jih!

Foto: Anže Petkovšek tačke pomagačke

Predavanja, izobraževanje za odrasle in lastnike psov

Breda Hrovatin, vodja Sektorja za dobrobit in zdravje živali na Upravi RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin se bo z našim moderatorjem pogovarjala o odgovornem lastništvu psa, o nakupu novega psa, o posvojitvi psa in še in še ...

Znova nas bo obiskala tudi Katarina Kovačič z Zeliščnega posestva Cvetka, ki je pristaš naravne kozmetike za živali ter naravnih repelentov, ki so primerni tako za ljudi kot za živali. Na delavnici za otroke se bodo najmlajši naučili izdelovati naraven repelent proti klopom, ki ga bodo lahko odnesli domov.

Foto: Anže Petkovšek Festival za ljubitelje živali Na stojnici Slovenskega veganskega društva se boste med drugim spoznali dobre veganske recepte ter se podali v virtualni svet živali.

Spoznali boste tudi Petro Erhatič, ki se s šolanjem psov ukvarja že dobrih 7 let, zadnji dve leti ima svojo pasjo šolo Unleashed na Ptuju. Zadnje leto se je odločila, da začne izdelovati pasje igrače Šnofe, ki pomagajo pse miselno zaposliti in prinašajo ogromno drugih pozitivnih učinkov. “Ker so šnofki doživeli super odziv, sem želela ponudbo pasjih igrač in opreme za pse razširiti. Tako sem se odločila, da odprem spletno trgovino za prav posebne pse, kjer ponujam interaktivne igrače za pse in opremo, ki pomaga lastnikom in njihovim psom, do bolj obogatenega okolja in bolj umirjenega življenja,” opisuje. Ob njeni stojnici TUGLY bo imela tudi dve delavnici za otroke, kjer bodo izdelovali zanimive igračke za pse.

Morda vas navduši vozilo Crossland X, kjer lahko brez težav peljete tudi vaše kosmatince! Kako najbolj varno, bodo predstavil OPEL na svojem razstavnem mestu! Lahko boste sodelovali v nagradni igri avtohiše Avtotehna Vis in Kosec iz Domžal in se potegovali za Vikend z Oplom, ali pa se vam nasmehne sreča in boste odnesli s seboj eno od petih prevlek “Psom prijazni”za zaščito zadnje klopi v vozilu! Obiskovalce pa vabijo tudi na dobro kavo!

Foto: Anže Petkovšek Festival za ljubitelje živali

Barvite stojnice, bogata ponudba

Spletna trgovinica Pasji.net, vse kar potrebuje pasji svet je namenjena vsem velikim ljubiteljem psov in mačk, ki si zanje želijo najboljše. Nudijo izdelke, ki niso dosegljivi na vsakem koraku in si želijo ponudbo narediti čim bolj pestro, zanimivo in seveda v prvi vrsti kvalitetno. Ker je v široki ponudbi najkakovostnejše opreme na našem trgu težko izbrati pravo, vam bodo na voljo tudi za pomoč in nasvet na Festivalu!

Na stojnici MjavHov bodo predstavili MjavHov kolekcijo obeskov za kužke in mucke. Obeske bodo tudi gravirali z imenom in vašo telefonsko številko. Kolekcija MjavHov je oblikovana in izdelana v Sloveniji in trenutno obsega 300 različnih obeskov priljubljenih pasemskih raličic! 3 srečneže bodo z izbranimi obeski tudi nagradili, zato ne zamudite Festivala v Novi Gorici!

Foto: Kjara Kocbek Festival za ljubitelje živali Z nami bo tudi @FeeDKo, ki nudi strokovno svetovanje o izbiri najprimernejše hrane za vašega psa ali mačko, sestavo prehranskega načrta za zdravje, dobro počutje in pomoč pri odpravljanju ali omilitvi simptomov številnih bolezenskih stanj. S prehrano lahko storimo izjemno veliko in zagotovo se strinjamo da je bolje preprečevati kot zdraviti. Z malo sreče boste lahko skupaj sestavili prehranski načrt za vašega kosmatinca!

KOSMATINČKI.si spletna trgovina se bo letos udeležila Festivala za ljubitelje živali. Spletna trgovina Kosmatincki.si ima v ponudbi celovit naraven asortiman izdelkov nemškega proizvajalca Naturavetal za pse in mačke. Ustavite se pri njihovi stojnici in preglejte različne okuse hrane, zdrave priboljške in naravna prehranska dopolnila. Kosmatinčki.si pa bodo v tem času poskrbeli za okrepitev vaših najboljših štirinožnih kosmatih prijateljev, lahko bodo testirali hladno stiskano suho hrano Naturavetal Canis Plus, ki vsebuje izključno naravne vitamine in minerale. Njihovi smrčki bodo lahko izbirali med okusi piščanca, lososa, ovčetine in kunca. Vi pa nas lahko povprašate za koristne nasvete, z nami delite svoje izkušnje, da vam bomo v pomoč v zvezi z izbiro najprimernejše hrane za vašega kosmatinca. Vabljeni k obisku z vašimi najmlajšimi ter štirinožnimi najboljšimi prijatelji.

NATURES MENU velja za vodilnega evropskega strokovnjaka s področja surove in naravne hrane za pse in mačke. Nagrajena zmagovalna linija popolnih in uravnoteženih surovih obrokov za hišne ljubljenčke nudi ustrezen, preprost in varen način zdrave, surove prehrane za vsak dan. Natures Menu z več kot 30-letnim znanjem in strokovnostjo zagotavlja najvišjo raven kakovosti in okusnosti živil, ki hišne ljubljenčke nahrani na naraven način.

Pasji piškotki PAPY so naravni, narejeni  iz sestavin visoke kakovosti slovenskega porekla. Ne vsebujejo umetnih barvil, konzervansov, ojačevalcev okusa, soli in sladkorja. Primerni so za pse vseh starosti, za občutljive pse ter tudi za alergike. PAPY piškotki so narejeni popolnoma ročno v majhni butični pekarnici PAPY,  kjer ni niti sledu o brezosebni velikoserijski proizvodnji. Glede na to, da izdelujejo majhne butične količine, zagotavljajo visoko kakovost vhodnih  surovin. Uporabljajo surovine lokalnih proizvajalcev. Posebno pozornost posvečajo občutljivim kužkom z različnimi težavami in alergijami.

Z nami bo tudi COMFORT DOG PLUS. Na njihovih virtualnih policah najdete hrano za pse in vso opremo za pse, ki jo utegnete potrebovati. Dolgoletne kinološke izkušnje so njihovo vodilo pri izbiri kakovostnih izdelkov, radi pa se pohvalijo tudi s stalno zalogo in takojšnjo dobavo. Odlikuje jih tudi prezentacija izdelkov na prevzemnem mestu v Ljubljani in Celju, mnogim pa so dobro poznani po lastnih kakovostnih ležiščih Comfort in alu transportnih boksih lastne izdelave.

LIFESTYLE ročno izdelovanje in prodaja opreme za pse je malo družinsko podjetje z 20-letnimi izkušnjami na področju izdelovanja pasje opreme. Pohvalijo se lahko s pestro ponudbo in izredno kvaliteto izdelkov.

TRUELOVE odlikujejo 10 letne izkušnje in poglabljanja v izdelavo najkakovostnejše opreme za pse in lastnike. Zaradi izbire najboljših materialov in znanja so postali originalni proizvajalec za znana podjetja iz Finske, Avstralije, Nemčije in Amerike. Njihovo glavno vodilo pa je, da sta vrhunska kvaliteta in izdelava na voljo prav vsem psom in lastnikom po dostopnih cenah.

Nina v Pasjem domu svoje kužke obravnava kot nam enakovredna živa bitja, ki si zaslužijo le najboljše. Razume, kako težko jih je že za nekaj ur pustiti same doma, še težje za dlje časa. Njihovi varovančki so tako deležni enake oskrbe, pozornosti in ljubezni kot domači psi – psom v varstvu tako zagotavlja najboljšo izkušnjo »pasjih počitnic« v času odsotnosti njihovih skrbnikov.

Uta Uta so tri mlade arhitektke in oblikovalke Maša, Monika in Vita. Ukvarjajo se s sodobnim lesenim pohištvom za hišne ljubljenčke. So na začetku svoje poti, na Festivalu bodo predstavile slovensko blagovno znamko UtaUta. Obiščite njihovo »dnevno sobo v naravi«!

Foto: Kjara Kocbek Festival za ljubitelje živali

Pedigree in Whiskas bosta ponovno poskrbela, da se bodo vaši psi na dogodku lahko ves dan sladkali! Ne spreglejte promotork, ki bosta obiskovalce (posebej tiste na štirih tačkah) razveseili z žvečilkami in priboljški!

Foto: Žurnal24 Festival za ljubitelje živali 2018 - Domžale Ves dan zabavno in poučno

10.00 – odprtje z županom Občine Domžale – Tonijem Dragarjem

10.15 – spoznajmo junake: psi reševalci

10.30 – spoznajmo junake: policijski psi

10.45 – brezplačno predavanje mag. inž. zoot. Daše Korže o pripravi domače pasje in mačje hrane

11.00 - brezplačno predavanje o alergijah pri živalih – bioresonančna terapevtka Maja Napret

11.15 - predstavitev s konji 

11.30 – pogovor z vodjo Sektorja za dobrobit in zdravje živali na Upravi RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin ga. Bredo Hrovatin

11.45 – brezplačna delavnica in prikaz: kako nuditi prvo pomoč otroku

13.50 – uvod v pasme psov s predstavnikom KZS

14.00 – predstavitev čudovitih pasem psov

14.45 - predstavitev pasjih disciplin in šolanja - Kinološko društvo Domžale

15.15 – predstavitev pasje discipline Hard dog race

15.45 – brezplačno predavanje veterinarke iz Veterine Buba o prvem obisku kužka pri veterinarju. Prijave TUKAJ.

16.00 - tekmovanje v pasjih trikcih (Pasja gajba in Žurnal24.si)

17.00 – druženje z ambasadorji Festivala za ljubitelje živali (Tara Zupančič, Gašper Rifelj, Denis Porčič - Chorchyp)

Program na kotalkališču:

17. 25 – kotalkarski klub Pirueta – nastop

17.35 – otroški disko na prostem s Plesno šolo Urška

18.00 – sladki zaključek s čokoladnico Lucifer

Foto: Anže Petkovšek Festival za ljubitelje živali v Novi Gorici Kje parkirati?

Ker se Češminov park nahaja v središču Domžal, lahko domačini do dogodka pridejo peš.

Vsem, ki se boste v Domžale pripeljali z avtom, svetujemo, da parkirate na velikem makadamskem parkirišču pri supermarketu Tuš in Zdravstvenem domu (Ulica Matije Tomca, 46°08'22.0"N 14°35'45.5"E). Od dogodka je parkirišče oddaljeno le pet minut počasne hoje.

Lahko se odoločite tudi za parkirišče ob Stadionu Domžale (Kopališka cesta, 46°08'05.5"N 14°36'03.2"E), ki je od Češminovega parka oddaljen dve minuti dlje kot parkirišče pri Tušu.

V Domžalah je na voljo več manjših brezplačnih parkirišč, brezplačne so tudi modre cone, ki v nedeljo ne bodo časovno omejene. Nikar pa ne parkirajte tam, kjer to ni dovoljeno. Inšpektorji ne bodo počivali, čeprav bo nedelja. Parkirišč bo za vse dovolj, manjša parkirišča tik ob Češminovem parku pa bodo namenjena sodelujočim na festivalu.

Prinesite potrdilo o cepljenju

Socializiranim in prijaznim psom je vstop na Festival za ljubitelje živali dovoljen. Nujno pa morajo biti vsi psi redno cepljeni proti steklini, s seboj morate imeti dokazilo o cepljenju, ki ga imajo v potnem listu.

S seboj imejte tudi vrečko za pobiranje morebitnih iztrebkov. Na Festivalu za ljubitelje živali je pobiranje iztrebkov obvezno, psi pa morajo biti ves čas na povodcu.

Festival je namenjen ljubiteljem živali, zato živali ne bomo vznemirjali. Prepovedano jih bo hraniti in se jih dotikati brez dovoljenja skrbnikov. Če bomo na festival prišli s psom, poskrbimo, da ta ne skače v druge pse, čeprav bi se le igral. Na Festivalu bodo namreč psi pomočniki, terapevtski psi in drugi delovni psi, ki jih ne smemo motiti brez dovoljenja skrbnikov. Z njihovim privoljenjem pa bodo veseli vašega crkljanja in pozornosti ...

Na našem dogodku bo veliko drugih živali, ki ne marajo vznemirjanja, zato se jim s svojimi kužki ne približujemo. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.