Številne dejavnosti za najmlajše

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Sejem za ljubitelje živali bo v nedeljo, 13. septembra. Najbolj se bodo zabavali najmlajši.
Oglej si celoten članek

Sejem za ljubitelje živali smo zaradi slabe vremenske napovedi premaknili na nedeljo, 13. septembra. Vremenska napoved je za naslednji konec tedna odlična in idealna za naš sejem, kjer bodo številne zanimivosti namenjene prav najmlajšim.

Za vse ljubitelje konj bodo člani Konjeniškega kluba Gibanje organizirali jahanje, božanje in krtačenje njihovih prijaznih konjev.

Za najmlajše bomo organizirali tudi zanimiv lov na zaklad, kjer boste spoznali različne živali, na koncu pa bo vse udeležence čakal zaklad. 

Preizkusili se boste v kinoloških športih 

Kinološka zveza Slovenije (KZS) bo v okviru 1. Kinološkega dne organizirala tudi raznolik program za otroke.

Pri stojnicah KZS in Komisije Otrok in pes bo postavljen risalni kotiček, kjer bodo otroci lahko sprostili svojo domišljijo in jo prelili na papir. Prostor za risanje bo tudi na betonskem igrišču v osrednjem delu prireditve. Upamo, da bomo na papirju videli veliko čudovitih pasjih podob.

V sodelovanju s članicami ŠKD Krim bo Komisija Otrok in pes organizirala tudi delavnico Brez strahu pred psom, kjer bomo otrokom predstavili pravilen pristop do psa, kako se v prisotnosti psa obnašati in kaj narediti, če ti je v njegovi bližini neprijetno. Poleg tega se bomo naučili tudi negovati kužke, se z njimi igrati in še kaj.

Foto: Profimedia Pes in otroka

Na področju, kjer bodo potekale predstavitve agility-ja, Rally obedience in Flyball, se bodo v teh športih lahko preizkusili otroci in odrasli. Aktivnosti boste lahko izvajali s svojim psom ali s kužki, ki bodo prisotni na predstavitvah. Otroci bodo lahko "tekmovali" tudi v plezanju skozi agility tunelčke.

Ambasadorji nasmeha in Tačke pomagačke bodo vsem obiskovalcem na voljo s predstavitvijo dela terapevtskega psa.

Seveda pa bo tam še veliko čudovitih živalic, nad katerimi bodo otroci navdušeni. Več o sejmu tukaj.

anja.scuka@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.