Strela ubila 323 severnih jelenov

Foto: EPA Strela ubila severne jelene Foto: EPA Strela ubila severne jelene Foto: EPA Strela ubila severne jelene
Gre za najbolj smrtonosni udar strele na Norveškem
Oglej si celoten članek

V udaru strele na Norveškem je bilo ubitih 323 severnih jelenov, od katerih je bila skoraj tretjina mladičev, je sporočila Norveška agencija za okolje. Kjartan Knutsen, tiskovni predstavnik agencije, je za Associated Press dejal, da ni neobičajno, da strela udari v živali in jih ubije, a da o tako visokem številu poginulih žival pred tem še niso slišali.

Do nesreče je prišlo na planoti Hardangervidda, ki želi dobrih 200 kilometrov severozahodno od Osla in kjer živi okoli 10.000 severnih jelenov. To je tudi največja populacija te vrste živali v tej skandinavski državi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.