Tako pes reši lastnico, ko ima ta epileptični napad

Foto: youtube
Foto: youtube
"Ne bo se ustavil, dokler nisem varna," je dejala lastnica pogumnega labradorca.
Oglej si celoten članek

Potem ko je Jayane imela napad epilepsije, pri čemer je skoraj izgubila življenje, se je odločila, da bo svojega psa Colta naučila, da jo zaščiti, če se ji tovrstni napad ponovi.

Colt je angleški labradorec, specializiran za travmatične poškodbe možganov. Ne samo, da se je naučil, kako zaščititi svojo lastnico v primeru epileptičnega napada, ampak spodbuja tudi mobilnost in zaščito pri različnih vrstah tveganj, povezanimi s poškodbami možganov.

Na videu, ki ga je Jayane objavila na svojem YouTube profilu lahko vidimo, kako Colt počepne in se splazi pod glavo svoje lastnice, ko se ta pretvarja, da ima epileptični napad. Tako kuža prepreči, da bi Jayane med tresenjem udarjala z glavo ob tla. Ob tem je zapisala, da se Colt "ne bo ustavil, dokler nisem varna, tudi če so tla spolzka." 

"Blagoslovljena sem, da ga imam ob strani. Večkrat mi je že rešil življenje na različne način," je na svojem profilu še zapisala Američanka, ki ima bogate izkušnje z urjenjem psov za različne namene.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 01:11 3. September 2017.

    Kako brezpogojno so psički zvesti svoji "družini."

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.