Tako zaščitite svojo mačko pred polarnim mrazom

Foto: Profimedia Mačka na snegu
Slovenijo in druge dele Evrope bo zajel polarni mraz. Nizke sibirske temperature pa niso nevarne le za starejše ljudi, brezdomce in druge ranljive družbene skupine.
Oglej si celoten članek

Mraz veliko nevarnost predstavlja tudi za štirinožce. Pri angleški dobrodelni organizaciji Cats Protection so zato izdali nasvete, kako v ledenomrzlih dneh poskrbeti za mačke.  

Pripravite se Prihaja mraz, kot ga še ni bilo

1. Ob prvem stiku vaše mačke s snegom, najprej poiščite varno zaprto območje in jo pri tem ves čas spremljajte, da se ne prestraši ali zaide v težave. 

2. Ko se vrnete v stanovanje, preverite tačke vaše mačke in jih nežno obrišite, da odstranite pesek, sol oziroma sneg. 

3. Tako kot ljudje lahko tudi mačke dobijo ozebline. Bodite pozorni na kakršnekoli znake razbarvanja kože, bolečine, otekline ali mehurje. Še posebej so občutljive okončine, kot so tačke in ušesa.  

4. V večernih urah imejte mačko v zaprtih prostorih, saj je takrat večja nevarnost prometnih nesreč in se ozračje še bolj ohladi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.