Takšne konje išče naša Policija

Foto: PU Novo mesto Konjeniška enota policije na njivi zaradi kraje pridelkov na njivah
Policija kupuje dva konja za operativno delo. Preberite, kakšni so kriteriji ...
Oglej si celoten članek

Policija kupuje dva konja za operativno delo v policiji. Če bodo sredstva glede na ponudbe to dopuščala, bodo kupili več konjev. 

Konji, ki jih želi Policija, morajo izpolnjevati naslednje pogoje:

  • starost: od 4 do 9 let,
  • spol: moški – kastrat,
  • tip: polkrvni ali toplokrvni jahalni konj,
  • velikost: višina vihra najmanj 168 centimetrov (merjeno s palico),
  • stopnja izšolanosti: osnovno ujahan,
  • rodovnik ni pogoj za njegov nakup,
  • konj mora opraviti preizkus v skladu s pravilnikom.

Po preizkusu pogajanja o ceni

S ponudniki konjev, ki bodo uspešno opravili prvi preizkus, bo komisija izvedla ustna pogajanja o ceni, ki bodo potekala z vsakim ponudnikom posebej.

Po zaključenih pogajanjih se bo na podlagi sprejetega sklepa komisije s ponudnikom sklenila pogodba o nakupu konja na poskušnjo ter prevzelo konja na največ 28-dnevni preizkus, ki ga bo izvedla enota konjeniške policije. "V 28-dnevnem preizkušanju lahko konja preizkusijo vsi policisti konjeniki. Med preizkušanjem se lahko konji uporabljajo za opravljanje policijskih nalog le v obsegu, potrebnem za preverjanje njihovih delovnih sposobnosti," dodajajo na Policiji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.