Te angelske kosmatinke

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Bele mucke so nekaj posebnega, v številnih kulturah verjamejo, da prinašajo sreče. Za vas smo zbrali nekaj prikupnih fotografij teh priljubljenih muck ...
Oglej si celoten članek

Bele mucke sicer povezujemo z nekaterimi boleznimi, veterinar iz laboratrorija EVG dr. Gašper Berginc nam je pojasnil, da je gluhost dokaj pogosta pri popolnoma belih mačkah. “Povezuje se z odsotnostjo pigmenta, ki je pomemben tudi za delovanje slušnega aparata. Ocene kažejo, da je okrog 60 odstotkov popolno belih mačk gluhih. Pogosteje se gluhost pojavlja pri mačkah, ki imajo poleg bele dlake tudi modre oči,” nam je povedal. 

Če imate doma belo mucko, morate biti pozorni na morebitne težave s sluhom. Takšne mucke so v veliki nevarnosti, saj ne slišijo morebitne nevarnosti, kot so psi, avtomobili in podobno …

Pri belih muckah so sicer oči zelo zanimive, saj imajo nekatere eno oko modro, drugo pa zeleno ali rumeno.

Bele mucke so bolj dovzetne tudi za nastanek kožnega raka, ki se jim pogosto pojavi na ušesih. Zato jim ne dovolimo izpostavljanja močnemu soncu, nekateri njihova občutljiva ušesa tudi mažejo s kremami s faktorjem. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.