Te velike plenilske ribe niso opazili že več desetletij

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V Sredozemsko morje ne zaide pogosto.
Oglej si celoten članek

Znanstveniki so med odpravo v bližini španskih Balearskih otokov opazili belega morskega psa, so v četrtek sporočili iz španskega pomorskega raziskovalnega centra Alnitak. Te velike plenilske ribe v španskih vodah niso opazili že več desetletij.

Kot je povedal direktor Alnitaka Ricardo Sagarminaga, so znanstveniki iz petih držav, ki so trenutno na odpravi, belega morskega psa fotografirali in posneli v bližini otoka Cabrera, ki leži južno od priljubljenega turističnega otoka Majorka.

Morskega psa so po navedbah Sagarminage v španskih vodah morebiti opazili tudi v preteklih letih, vendar to ni bilo potrjeno. "To pa je prva znanstvena potrditev prisotnosti belega morskega psa v španskih vodah v najmanj 30 letih," je še dejal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:13 29. Junij 2018.

    Prejel sem 24351 $ v mojem prvem mesecu in 30500 $ prejšnji mesec, saj sem delal na spletu od doma. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.