Tega o zapuščenih živalih (najbrž) niste vedeli

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Ste vedeli, da je vsako leto v zavetiščih ubitih skoraj tri milijone psov in mačk, ker zanje tam ni več mesta?
Oglej si celoten članek

V Sloveniji je evtanaziranih približno 140 psov in preko 700 mačk na leto. Največ evtanazij so pri psih predlani izvedli v zavetišču Meli Trebnje (40), sledijo Zonzani (26), Turk (16) ... 

Ste vedeli, da v svetu samo eden od desetih zapuščenih psov do konca svojega življenja najde dom? V Sloveniji so zavetišča za živali po zakonu dolžna skrbeti le 30 dni, po tem jih lahko usmrtijo. V Italiji, Nemčiji in Avstriji zakonodaja usmrtitev zdravih psov v zavetiščih prepoveduje, na Hrvaškem imajo 60-dnevni rok.

Poleg tega je zgovoren podatek, da je na svetu je petkrat več "hišnih ljubljencev" brez doma, kot brezdomcev med ljudmi.

Na portalu Pes moj prijatelj so zbrali 10 dejstev o zapuščenih živalih, ki vam bodo zagotovo dale misliti. "Bodite eden tistih, ki spreminjajo svet in ustvarjajo novo (boljšo) statistiko! Ne zapuščajte, odgovorno posvajajte in pomagajte tistim živalim, ki potrebujejo pomoč!" pozivajo.

Celoten prispevek najdete na: pesmojprijatelj.si.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.