Težave pri dajanju tablet psu

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Kuža se je že navadil na ukane skrbnice pri dajanju tabletk proti notranjim zajedavcem. Zanima jo, kaj lahko stori.
Oglej si celoten članek

Vprašanje: Imam 11 let starega mešančka majhne rasti. Sicer je zdrav in ubogljiv, tako da teh težav ni. Imam pa zadnje čase veliko težavo z dajanjem tablet proti notranjim zajedavcem. Nekako sem ga redno prelisičila in mu na različne načine vsilila tableto. Ne gre več. Še celo tako daleč, da bi me bil pripravljen ugrizniti. Torej kaj storiti? Najlepša hvala za nasvet in lep pozdrav.

Odgovarja Iris Selan, dr. vet. med., klinika Tristokosmatih

Če skrivalnice v hrano in priboljške ne gredo več, se namesto tabletke  lahko uporabi ampulo, ki se jo da na vrat. Učinek je enak, edino strošek ampule je nekoliko večji kot pa tabletke.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.