To je bila ideja vraževernih zaposlenih

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Letalska družba Pakistan International Airlines (PIA) je po letalski nesreči, v kateri je umrlo 48 ljudi, ponovno odobrila vzlet enega od svojih propelerskih letal, vendar s posebnim preventivnim ukrepom. Zaposleni so v nedeljo pred letalom žrtvovali kozo, ki naj bi prinesla srečo oziroma odgnala zle duhove, poroča nemška tiskovna agencija dpa.
Oglej si celoten članek

Žrtvovali pa niso naključno izbrane koze, temveč so izbrali črno, saj verjamejo, da črna koza učinkoviteje odganja zle duhove kot svetla.

Letalska linija PIA ni dala pobude za žrtvovanje živali, ampak so se tega spomnili zaposleni, so sporočili iz PIA.

Propelersko letalo družbe PIA je pred približno dvema tednoma strmoglavilo v bližini pakistanske prestolnice. V nesreči je umrlo 48 ljudi, med drugim dva Avstrijca in pakistanski zvezdnik Junaid Jamshed.

Vsak dan je daroval kozo

V Pakistanu je vraževerje še vedno precej razširjeno. Približno milijon ljudi v zameno za usluge bogov daruje predmete na manjših svetiščih. Med drugim naj bi nekdanji predsednik Asif Ali Zardari za časa predsednikovanja vsak dan daroval eno kozo, da bi se ubranil svojih nasprotnikov.

Darovanje predmetov in žrtvovanje je sicer značilno za islamsko vero. V času enega najpomembnejših islamskih praznikov kurban bajram, ki je praznik žrtvovanja, samo v Pakistanu žrtvujejo milijon koz, krav ali kamel.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.