To je pes s čudovito grivo

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Tek v počasnem posnetku in njegova prekrasna dlaka ...
Oglej si celoten članek

Skrbniki tega pekinčana se dobro zavedajo, da ima njihov kuža zelo lepo dlako. Prav zato so mu ustvarili Instagram račun, kjer lahko prek slikic in posnetkov občudujemo njegovo dlako.

Pekinčani so sicer znani po svoji lepi dlaki, ki spominja na levjo grivo. Najbrž se je tudi zaradi tega glede izvora pojavila legenda, ki ima povezavo s kraljem živali.

Zaljubil se je v opico 

Legenda tako kot pasma izvira s Kitajske, govori pa o ljubezenski zgodbi. Lev se je zaljubil v majhno opico, a se zaradi razlike v velikosti nista mogla poročiti. Ker je bil lev tako zelo zaljubljen in je želel z opico prebiti ostanek svojega življenja je odšel v božji hram in prosil bogove, naj ga zmanjšajo, da se bosta z opico lahko poročila.

Ker so bili bogovi ganjeni nad njegovo ljubeznijo, so ga uslišali, leva so pomanjšali in mu kot darilo pustili hrabro levje srce. Iz njune ljubezni se je rodil pekničan, z opičjim obrazkom, levjo grivo, obliko telesa in srcem. xxx

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.