To najpogosteje jedo slovenski psi

Foto: EPA
Foto: EPA
Objavili so tudi znamke pasje hrane, ki so med Slovenci najbolj priljubljene ...
Oglej si celoten članek

Na Zvezi potrošnikov Slovenije (ZPS) so objavili rezultate ankete o pasji hrani, ki kaže, da večina slovenskih psov je briketirano hrano.

“Več kot polovica lastnikov hrano kupuje v specializiranih trgovinah za male živali in skoraj 30 odstotkov prek spleta,” pravijo. Po njihovih podatkih iz ankete kar 75 odstotkov pasjih skrbnikov kupuje briketirano hrano, 15 odstotkov svoje pse hrani z doma pripravljeno kuhano hrano, deset odstotkov pa z mokro hrano, kot so denimo vrečke ali konzerve.

Najpogostejše znamke, ki jih anketiranci kupujejo so Taste of the wild, Bosch, Royal Canin, Hill’s in Eukanuba, najpogostejši okusi pa so piščanec, ovca, ribe in govedina.

Obenem na ZPS vabijo skrbnike psov, da sodelujejo v nadaljni njihovi kratki anketi za pasje skrbnike. Sodelujete lahko TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 21:27 14. Junij 2016.

    15% imajo svoje pse zelo radi. Briketirana hrana je v glavnem zelo zelo slaba za pse.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.