To so pri nas najpogostejša pasja imena

Foto: EPA
Foto: EPA
Iz Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) so nam sporočili, katera pasja imena imamo Slovenci najraje, pa tudi katera so bila najpogostejša imena v lanskem in predlanskem letu.
Oglej si celoten članek

Slovenci smo veliki ljubitelji psov, po podatkih UVHVVR je bilo na včerajšnji dan v Sloveniji v Centralnem registru kar 223.786 psov. Iz registra pa je razvidno tudi, kakšna imena imamo najraje. 

Med deset najpogostejših poimenovanj za samčke spadajo imena: Medo, Rex, Piki, Bobi, Reks, Runo, Don, Ben, Ron in Nero. Za samičke pa najpogosteje izbiramo imena: Pika, Luna, Tara, Kala, Miša, Ajka, Ajša, Neli, Lili in Kaja.

Kaj pa v zadnjih dveh letih?

V zadnjih dveh letih pa so se med deset najbolj priljubljenih imen uvrstila še nekatera nova, kot je denimo Jack za samčke in Bela za samičke. Samčki rojeni leta 2014 so najpogosteje dobili ta imena: Medo, Rex, Piki, Don, Ron, Reks, Bobi, Jack, Max, Ben. Samičke pa smo najpogosteje poimenovali tako: Luna, Pika, Kala, Tara, Lili, Ajka, Neli, Ajša, Miša, Bela.

Leta 2015 je med najpogostejša imena za samčke prišel še Aron, med samičke pa Biba. 

anja.scuka@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:53 8. Julij 2016.

    hehe...sn se kaksno leto nazaj peljal v liftu v stanovanjskem bloku. V nejem je bila še starejša gospa s psičkom …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.