Toliko spanca potrebuje pes

Foto: Profimedia
Strokovnjaki izpostavljajo, da so lahko nenadni spremenjeni spalni vzorci pri psih znak za alarm.
Oglej si celoten članek

Odrasel pes v povprečju spi od 12 do 14 ur na dan, mladički pa okoli 18 ur, pri čemer se količina spanca razlikuje glede na starost, pasmo in spol štirinožca.

Za razliko od ljudi, ki smo ponavadi budni čez dan in spimo ponoči, psi nimajo normalnega ritma spanja in naposled spijo večkrat na dan po nekaj ur. 

Pol dneva

Velike pasme, kot so na primer mastifi in bernardinci, spijo več kot manjše, včasih tudi do 18 ur dnevno. Psi prespijo približno polovico dneva, tretjino dneva počivajo, kar pomeni, da mirujejo, a so večinoma budni, petino dneva pa so aktivni. 

Strokovnjaki izpostavljajo, da so lahko nenadni spremenjeni spalni vzorci pri psih znak za alarm, saj so lahko povezani z uživanjem slabe prehrane, starostjo ali šibkimi zdravjem.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.