Umetniška razstava za kosmatince?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Medtem ko se v Kasslu trenutno vse vrti okoli umetniške razstave documenta, v New Yorku načrtujejo nekaj podobnega, vendar za pse.
Oglej si celoten članek

Razstava dogumenta bo med 11. in 13. avgustom na ogled na obalni promenadi te milijonske metropole. Predstavljenih bo deset zlasti za to priložnost in zlasti za pse pripravljenih umetniških del.

Dela bodo nizka ali obešena, da jih bodo štirinožni prijatelji lahko dobro videli. V času opoldanske vročine pa bo razstava zaprta, da si živali na asfaltu ne bodo opekle tac, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Odzival se je na umetniška dela

Zamisel za dogumento se je porodila Jessici Dawson, ki je dlje časa delovala kot umetniška kritičarka in profesorica, iz izkušenj obiskovanja newyorških galerij skupaj z malteško-yorkshirskim terierjem Rockyjem. Opazila je, da se njen zvesti spremljevalec odziva na umetniška dela. "Opazila sem, kako je neutrudno hodil od galerije do galerije, neutrudno skakal in se odzival na umetnost, ne da bi prebral kritiko v New York Timesu," je povedala.

Njen projekt je seveda naletel na kritike. Vendar pa jim 44-letnica odgovarja, da je tudi druga bitja, v tem primeru pse, treba obravnavati z ljubeznijo in spoštovanjem.

Dogumenta, ki si jo bodo lahko ogledali tudi ljudje in druge živali brez vstopnine, naj bi potekala redno, kot načrtuje Jessica Dawson, rojena nemški materi, pa bi lahko nekoč prišla tudi v Kassel. Ta umetniška dela, kot še poroča dpa, ne potrebujejo posebnega varovanja.

xxx

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.