Umrla Jia Jia

Foto: EPA
Foto: EPA
V hongkonškem zabaviščnem parku je poginil najstarejši veliki panda v ujetništvu Jia Jia. Osemintridesetletno samico so morali veterinarji v Ocean Parku uspavati. V omenjenem parku je preživela 17 let.
Oglej si celoten članek

"Stanje Jia Jia se je v zadnjih dveh tednih močno poslabšalo, zavračala je hranjenje. V zadnjih dneh je bila vse manj časa budna in ni kazala nobenega zanimanja za hrano ter tekočino," je v izjavi za javnost zapisal Ocean Park.

Jia Jia se je leta 1978 skotila v divjini v kitajski provinci Sečuan, 21 let kasneje pa jo je kitajska vlada podarila Hongkongu, s čimer je obeležila vrnitev mesta pod kitajsko oblast.

Ocean Park ima kljub smrti Jia Jia še tri pande, eden od njih, An An, šteje 30 let. Samec dobiva zdravila za starostne težave, kot so visok krvni tlak in artritis, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Pande v povprečju v divjini živijo manj kot 20 let, v ujetništvu pa dočakajo okrog 25 let.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.