Umrla piljubljena panda Basi

Foto: Profimedia Panda Basi
Basi je živela v ujetništvu, od kar so jo pri štirih ali petih letih rešili iz divjine, ko je padla v reko na jugozahodu Kitajske. Poimenovali so jo po dolini, kjer so jo našli.
Oglej si celoten članek

Na Kitajskem je umrla najstarejša panda na svetu, živeča v ujetništvu. Stara je bila 37 let, kar je več kot 100 človeških let. Basi je svoje vrstnike preživela za skoraj dve desetletji. Pričakovana življenjska doba pand je namreč okoli 20 let, s tem, da pande, ki živijo v ujetništvu, običajno živijo dlje, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Praznovali so njene rojstne dneve

Basi je bila na Kitajskem izredno priljubljena in njene rojstne dneve so pogosto praznovali na veliko. Živela je v živalskem vrtu na jugozahodu Kitajske.

"S težkim srcem danes sporočamo, da je originalni model Panpana, ki je bil maskota prvih azijskih iger na Kitajskem leta 1990, in angel prijateljstva tako doma kot v tujini, zvezda velikih pand Basi umrla 13. septembra 2017 ob 8.50 v starosti 37 let," so sporočili iz Centra za raziskave in izmenjave velikih pand v Fuzhouju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.