Ustvarjene zaradi nežnega karakterja

Foto: T. V. Osebni arhiv
Foto: T. V. Osebni arhiv
Na Festivalu za ljubitelje živali boste v živo spoznali Radgolle ... Mucke s čudovitimi modrimi očmi in dolgo svileno dlako.
Oglej si celoten članek

Na največjem dogodku za ljubitelje živali pri nas se bodo predstavili tudi nekateri člani Felinološkega društva Ljubljana, ki je največje društvo vzrediteljev in ljubiteljev mačk v Sloveniji. So člani Zveze felinoloških društev Slovenije, ki vsako leto v pomladanskem času organizirajo mednarodno razstavo mačk, ki pritegne veliko razstavljalcev iz tujine.

Obiskovalcem Festivala za ljubitelje živali bodo predstavili dve čudoviti pasmi, in sicer radgolle in sibirske mačke.  

"Ragdolli izvirajo iz Kalifornije, ustvarjena so prav zaradi nežnega karakterja. Mačke se v naročju popolnoma sprostijo," opisujejo. Vsi ragdolli imajo modre oči, srednje dolga svilena dlaka pa je v colorpoint barvi, in point z belo. "Po izgledu niso ekstremne, vse je skladno in so srednje velike do velike mačke," dodajajo.
 
"Sibirske mačke izvirajo iz sibirskega dela Rusije. To je ena od starejših pasem mačk," pravijo. Opisujejo jih kot mačke z močno dlako, ki jih ščiti pred vremenskimi vplivi. "So skladne, srednje velike mačke. Vzrejajo se v vseh naravnih barvah. So ležerne, prijazne mačke," dodajajo. 
 
Pridite na Festival za ljubitelje živali, ki bo 11. junija v Češminovem parku v Domžalah med 9.30 in 16.30. Vstop bo prost. Več o dogodku TUKAJ. 
 
anja.scuka@zurnal24.si
Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.