V to psa ne smete siliti

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Seveda smo veseli, ko se naš pes s kužkom prijateljice dobro razume. Tako se psa igrata, vi pa klepetate. Kaj pa, če se psa ne razumeta?
Oglej si celoten članek

Zagotovo imate tudi vi sošolca, sodelavca ali soseda, ki vam ni najbolj simpatičen. Morda ste se z njim že skregali, ob njem vam je neprijetno, zato se mu raje izogibate.

Podobno velja tudi za pse. Ni nujno, da mu bodo všeč vsi psi v okolici. Skrbniki pa od njih pogosto zahtevamo, da se psi družijo tudi s kužki, ki jih ne marajo.

Bodite previdni na znake

Seveda je priporočljivo, da spodbujamo našega psa k igri in druženju z drugimi kužki. Psi, ki so že od malega dobro socializirani, bodo ponavadi tudi kot odrasli raje sprejemali druge pse in se z njimi tudi kot odrasli igrali.

Bodite pa previdni na znake, s katerimi psi kažejo, da jim je neprijetno. Ni nujno, da mu bo pes vašega najboljšega prijatelja všeč, zato ga v druženje, kjer izkazuje odpor, ne silimo. Psi, ki jih bomo silili v socialno interakcijo z drugimi psi, bodo zaradi tega morda bolj agresivni tudi do drugih psov. Pred samo agresijo bo pes ponavadi pokazal neugodje, ki se kaže kot ignoriranje drugega psa, kot renčanje, naježena dlaka ali načrtno izogibanje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.