Vnete oči pri mucki

Foto: EPA
Foto: EPA
Mucka ima znova vnete oči. Jo je smiselno znova zdraviti?
Oglej si celoten članek

Vprašanje: Lepo pozdravljeni, imam perzijsko mucko staro osem let. Občasno pride k nam sestrina perzijka, ki je imela vnete oči in okužila tudi našo mucko. Tako smo pred pol leta obe zdravili, ampak se jima je zdaj spet ponovilo, imata izcedek, ki ga je treba brisat, sicer je pa ne moti preveč. Je prav, da jo spet zdravimo ali počakam še malo, da bo minilo? Nočem pretiravati z zdravili.

Odgovarja Iris Selan, dr. vet. med, Klinika tristokosmatih

Če gre za virusno okužbo oči, potem je seveda možen prenos z ene živali na drugo, v tem primeru nobena antibiotična terapija ne bo pomagala. V glavnem v takih primerih bolj delamo na sredstvih za dvig odpornosti. Če pa gre za bakterijsko okužbo, potem so seveda antibiotiki prava odločitev za terapijo. V primeru, da se to ponavlja večkrat, se ponavadi odločimo za odvzem brisa, s katerim postavimo dokončno diagnozo, za kakšno težavo gre in tudi posledično za ustrezno zdravljenje.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.