Vsak tretji pes oziroma maček predebel

Foto: Shutterstock debela mačka
Prekomerna teža štirinožcev je povezana s številnimi kroničnimi boleznimi in posledično višjimi veterinarskimi stroški.
Oglej si celoten članek

Vsak tretji hišni kuža oziroma maček v Združenih državah Amerike je predebel, je pokazala raziskava, ki jo je opravila klinika za živali Banfield Pet Hospital. V zadnjih desetih letih se je število debelih psov povečalo za 169 odstotkov, število predebelih mačk pa za 158 odstotkov.

V raziskavi je sodelovalo pol tretji milijon psov in pol milijona mačk.

Po besedah Kirka Breuningerja, raziskovalca na področju veterine v Banfield Pet Hospital, se je problem hišnih živali s prekomerno telesno težo začel pred nekaj leti. "Čeprav nekateri morda pravijo: 'Moj hišni ljubljenček je prisrčen, ko je buckast,' nošenje dodatnih kilogramov prispeva k razvoju bolezni," je za britanski The Daily Mail dejal Breuninger.

Naj bodo tudi živali fit

Ob tem je izpostavil, da je ohranjanje zdrave telesne teže povezano z daljšim življenjem in manjšim tveganjem za pojav različnih kroničnih bolezni.

Prekomerna teža štirinožcev je povezana tudi z višjimi stroški. Skrbniki predebelih psov tako v štiriletnem obdobju zapravijo 17 odstotkov več kot skrbniki, katerih psi imajo primerno telesno težo. Pri mačkih pa stroški zaradi debelosti v enakem obdobju v povprečju narastejo za petino.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.