Vstopili v zavetišče in zastrupili pse

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Nekaj psov je zaradi zastrupitve poginilo.
Oglej si celoten članek

Zavetišče za pse v Kostariki je tarča "brezsrčnih ljudi", ki so krivi za smrt nekaj živali, so prepričani v organizaciji Territorio de Zaguates. "V zadnjih nekaj dneh so na naše posestvo vstopili neznanci z namenom škodovati našim psom," so zapisali v objavi na Facebooku. 

Na začetku marca je pred zoro nekdo vstopil na območje zavetišča in zastrupil 16 psov. Devet jih je zaradi strupa poginilo. Neznancem je uspelo pobegniti. Do podobnega poskusa je prišlo dva dni kasneje, ko so zaposleni s posestva pregnali dva v temno oblečena moška, pokrita s smučarskimi maskami. Uspelo jima je pobegniti, saj ju je na bližnji cesti čakal avtomobil. "V tem dogodku ni bil ranjen noben pes, med zasledovanjem pa se je ranil eden naših zaposlenih, na katerega se je eden od vsiljivcev spravil z mačeto. K sreči gre samo za površinsko rano," so povedali. 

V zavetišču pravijo, da ni prvič, da se ukvarjajo s takimi dogodki. Dogodek naj bi prijavili policiji. 

Po zadnjih podatkih imajo v zavetišču nekaj več kot 1000 psov. 

xxx

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:19 23. Marec 2018.

    Veliko so krivi starši, ki ljubljenčka nabavijo kot darilo otroku, kjer pa postane nadležen ga zavržejo kot kos neuporabnega perila.Tudi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.