Za vse, ki imate radi prašiče, plažo in morje

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Temu pa lahko rečemo lepo prašičje življenje ...
Oglej si celoten članek

Bahami so uraden dom za plavajoče prašiče. Obiskovalci otokov se vsakič razveselijo edinstvenega doživetja – plavanja s prijaznimi prašiči na nenaseljenem otočku Big Major Cay.

Otoček predstavlja topel dom za ta ljubeča bitja, peščeno plažo pa so preimenovali v Pig Beach (prašičja plaža). Prašičja družina je zelo popularna tako med turisti, kot pri domačinih in medijih.

Poležavanje na plaži 

Prašiči na otoku imajo lepo življenje, lahko se prosto gibajo, poležavajo na peščenih plažah, se sončijo in plavajo v morju. Prašiči so do obiskovalcev zelo prijazni. Ko se približajo turisti, hitro pohitijo izpod krošenj dreves in preverijo, ali imajo kaj za pod zob.

Njihovo življenje je tako zanimivo, da so navdihnili celo pisateljico Jennifer R. Nolan, ki je napisala otroško knjigo Skrivnosten prašičji otok. Žal ni znano, kako so prašiči prišli na otok, ne gre pa za avtohtono vrsto.

Ena od zgodbic pravi, da so jih naselili mornarji, da bi imeli ob vrnitvi na otok kaj za pod zob. Priljubljena zgodbica je tudi ta, da so se prašiči rešili s potapljajoče ladje in našli zavetje na tem nenaseljenem otoku. Na otočku lahko preživi okoli 20 prašičev, na voljo imajo tri izvire vodo, hrano pa jim nosijo tudi turisti. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.