Začenja se akcija sterilizacij in kastracij zapuščenih mačk

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Pred vrati je nova mačja sezona, da bi se populacija brezdomnih mačk zmanjšala, se v marcu na območju kranjske občine začenja akcija sterilizacij in kastracij mačk.
Oglej si celoten članek

"Mestna občina Kranj bo z namenom preprečitve nekontroliranega razmnoževanja zapuščenih mačk in širjenja morebitnih bolezni od 1. marca do 10. marca 2017 s pomočjo Zavetišča Perun na Blejski Dobravi,  Branko Pirc s. p., in veterinarske ambulante Medicovet, d. o. o., izvajala pomladno akcijo sterilizacije oziroma kastracije brezdomnih, prostoživečih mačk na območju mestne občine Kranj. Živali bodo po posegu označene," sporočajo z občine.

Občane pozivajo, da jih obvestijo o lokacijah, kjer se zadržujejo zapuščene živali. V primeru, da so jih opazili, naj to sporočijo na telefonsko številko 04/2373 130.  

Poziv k odgovornemu ravnanju

"Problematika zapuščenih mačk pa se vsekakor hitreje rešuje tudi z odgovornim ravnanjem občanov, ki vas ponovno prosimo: hranite le tiste mačke, za katere ste pripravljeni poskrbeti tudi sicer /sterilizacija, kastracija, obisk veterinarja); sterilizirajte in kastrirajte svoje živali ter se tako izognite rojstvu nezaželenih mladičev. Zavedajte se, da imeti žival pomeni odgovornost in skrb, ki vam bo pa povrnjena z ljubeznijo in toplino, " še sporočajo s Kranja. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.