Zakaj je psička tako lena?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Bralko skrbi lenobno obnašanje psičke. Zanima jo, ali je z njo kaj narobe, ali je to normalno.
Oglej si celoten članek

Vprašanje: Psička višavska terierka je stara štiri leta. Je od mame in živi v bloku. Je dokaj aktivna, ampak se zdi nesrečna. Večino dneva spi, ko jo peljem na sprehod hodi zelo počasi in se kar vlači za mano, kot bi imela sto let. Zdi se mi brez življenja. Res je, če se ji meče žogico, je srečna in hitra. Sicer pa nesrečna. Veterinar pravi, da je z njo vse v redu, mene pa moti to, da cel dan spi in se potem na sprehodu vleče brez volje. Je to normalno? 

Odgovarja dr. vet. med. Iris Selan s Klinike tristokosmatih

Nič ni napisano, ali je psička takšna že od malega oziroma kako dolgo se opaža to leno obnašanje. Nič ni navedeno, ali je veterinar že opravil kakšne laboratorijske teste krvi, (slabokrvnost, klopno prenosljive bolezni), test za delovanje ščitnice ... ali je takšna tudi, če gre na kak drug teren, ali samo doma, če je sterilizirana ali ne, kakšen je apetit ...  To je kar kompleksna zadeva, tako da predlagam preveriti več dejavnikov, izključiti morebitne bolezenske težave in šele potem posplošiti na leno obnašanje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.