Zakaj ji grozi deset let zapora

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Preberite, zakaj grozi Aniti Krajnc deset let zaporne kazni.
Oglej si celoten članek

Kanadski aktivistki za pravice živali grozi deset let zaporne kazni, ker je v žgočem poletnem dnevu poskusila dati vodo prašičem, ki so bili namenjeni za zakol.

Voznik je prašiče junija peljlal v zakol, ko se je ustavil na semaforju, pa je 48-letna Anita Krajnc prašičem poskusila dati vodo. Lastnik prašičev kmet Eric Van Boekel je naslednji dan podal prijavo policiji.

Trpljenje ob prevozu 

Anita je sicer ustanovila skupino Toronto Pig Save, ki opozarja na trpljenje živali ob prevozu in v klavnicah. Kmet Van Boekel pravi, da je bil zaskrbljen zaradi varnosti svojih produktov in tudi zaradi dejstva, da aktivisti velikokrat obkrožijo njihova vozila.

Na spletu se je pojavilo veliko peticij, ki podpirajo Anito, v ponedeljek je imela peticija “Sočutje ni zločin” že 125.500 podpisnikov. Kranjčevo čaka novo sojenje 15. decembra. 

anja.scuka@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 21:13 1. December 2015.

    Da ne govorimo o pravopisnih napakah. Se res vsem totalno je*e kaj objavijo? V enem članku več kot v drugem..

  • 20:43 1. December 2015.

    včasih so na FSPN ju učili bodoče novinarje : kdo kaj kje....<br /><br />danes pa ne vem nič, čeprav članek, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.