Zakaj vam pes liže noge?

Foto: Profimedia
Vam vaš kuža rad liže noge? To so lahko razlogi za njegovo početje …
Oglej si celoten članek

1. Zaradi vašega vonja

Vaš kuža vas obožuje in ker vaše noge dišijo po vas, jih kuža želi lizati. Gre za enega izmed načinov izražanja naklonjenosti.

2. Izkazovanja pokornosti

Psi s takšnimi dejanji sporočajo, kje jim je mesto v tropu oziroma v družini. Kadar vam kuža liže noge, želi dati vedeti, da vam je pokoren in da je zadovoljen, da ste vi njegov skrbnik.

3. Da pridobijo informacije

Psi zbirajo informacije z ovohavanjem in lizanjem. Vaše noge se potijo in oddajajo veliko informacij, prek katerih kuža ve, kaj se dogaja. Močnejši, kot je vonj, bolj ga privlačijo.

4. Nekaj hoče

Noge ližejo tudi, ko želijo pritegniti vašo pozornost. Morda je to znak, da se želi igrati ali pa da ga peljite na sprehod.

Svetovalnica Zakaj pes je iztrebke - kokcidija

 

5. Za sprostitev

Nekateri strokovnjaki pravijo, da lizanje pse pomirja, saj naj bi bilo povezano s sproščanjem endorfinov. To naj bi jih spominjalo na čase, ko so bili mladički in jih je lizala mama.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.