Zato Avstralci hitijo v živalski vrt Sunshine Coast

Foto: Profimedia Gneča
"V veterinarstvu gen pogosto imenujemo srebrov gen," pojasnjujejo veterinarji živalskega vrta.
Oglej si celoten članek

V živalskem vrtu v avstralski zvezni državi Queensland je samica januarja skotila redko belo koalo, so sporočili iz živalskega vrta Sunshine Coast. Belo barvo gre pripisati recesivnemu genu, ki ga je mladič podedoval od matere Tie, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"V veterinarstvu gen pogosto imenujemo srebrov gen. Mladiči, ki ga podedujejo, se skotijo z belo ali povsem bledo barvo kožuha. Tako kot mlečni zobje tudi ta kožuh počasi začne odpadati, mladiči pa pridobijo naravno barvo kožuha," so sporočili veterinarji iz živalskega vrta.

Zato obiskovalci množično obiskujejo živalski vrt, saj bela koala kmalu ne bo več bela.

Foto: Profimedia Bela koala

Vse bolj ogrožena vrsta

Koale se sicer razlikujejo po barvi kožuha - od svetlo sive barve do rjave. Bele koale pa so izredno redke in so v primeru skotitve v divjini izpostavljene plenilcem.

Zaradi uničevanja njihovega naravnega okolja, bolezni, napadov psov in požarov so se koale v Avstraliji vse bolj ogrožena živalska vrsta.

Foto: Profimedia Bela koala

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.