Zato mačke ne marajo vode

Foto: Profimedia
Čeprav obstajajo izjeme, večina mačk ne mara vode ...
Oglej si celoten članek

Na srečo jih ni potrebno umivati pogosto, saj za higieno poskrbijo same. Da te hišne živali ne marajo vode, obstajajo vedenjski in biološki razlogi.  

Ne marajo sprememb

Mačke so na splošno manj tolerantne za spremembe in nove izkušnje kot na primer psi, zato verjetno mačke, ki še nikoli niso bile izpostavljene vodi, ne bodo najbolj navdušene nad mokro dlako. Za tiste hišne mačke, ki pa so že imele stik z vodo, pa je umivanje manj strašljivo opravilo.

Prefinjenost  

Mačke so zelo prefinjena bitja. Veliko časa namenijo skrbi za svojo dlako, zato ne prenesejo, če ima ta drugačen vonj ali pa postane mokra oziroma vlažna. Njim se zdi, kot da jim z umivanjem dajate dodatno delo.  

Evolucijski razlogi

Gledano biološko oziroma evolucijsko mačke niso živele ob rekah ali oceanih, čeprav jim je vonj rib neizmerno všeč. Hišne mačke so potomke prednikov, ki so pretežno živeli na bolj sušnih območjih, zato ni bilo potrebe, da bi se naučile plavati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.