Zato težko ujamete muho

Foto: Profimedia Muha
Ko ste že prepričani, da je vaša. Ko hitro zamahnete … In muhe ni več. Kako ji to uspe?
Oglej si celoten članek

To je posledica njenega dojemanja časa, ki se močno razlikuje od našega. Za muho se zato gibamo kot v počasnem posnetku. Tako ima dovolj časa, da se umakne na varno. Razen v primeru, da je poškodovana.

Svetlobni impulzi dosežejo možgane muhe z zelo visoko frekvenco, 250 utripa na sekundo. Pri nas jih dosežejo s 60 utripa na sekundo.

Ne dovolite ji na hrano

Muhe pa se ponašajo še z eno zanimivostjo, ki je lahko za ljudi tudi nevarna. Muhe hrane ne žvečijo. Zato na hrano izpustijo encime, to hrano pa posesajo. S tem ko izpustijo na hrano encime, na hrano na nek način pljunejo, s tem pa jo lahko okužijo. Kot vemo muhe obožujejo mrhovino, iztrebke in smeti, zato so tudi polne bakterij, pa tudi prebavnih parazitov, s katerimi lahko kontaminirajo našo hrano. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 05:23 27. Junij 2018.

    Zamahnes meter pred njo, pa jo zagotovo dobis.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.