Bi se fotografirali s Freddijem Mercuryjem?

Kamnik bodo konec leta obiskale štiri "tribute to" skupine, in sicer AC/DC, ABBA, The Beatles in Queen. Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik pa bo omogočil tudi fotografiranje z nastopajočimi.
Oglej si celoten članek

Poslavljanje od minulega leta bo v Kamniku potekalo v znamenju svetovnih rock in pop legend. Na glavnem trgu bodo namreč 29. in 30. decembra nastopile štiri tako imenovane "tribute to" glasbene skupine, katerih nastope bodo zaznamovale skladbe legendarnih skupin ABBA, The Beatles, AC/DC in Queen. Nastopile bodo skupine: X-Ray - AC/DC Tribute, ABBA Real Tribute Band, Help! A Beatles Tribute in Queen Real Tribute Band.

"Tribute to" skupine do potankosti skušajo uprizoriti nastop glasbenika ali skupine. Oblečeni so kot njihovi idoli in imitirajo ne samo način petja, ampak tudi njihov nastop. Zato lahko rečemo, da bomo letos v Kamniku videli Freddieja Mercuryja, Johna Lennona, Angusa Younga ter Agnetho, Bjorna, Bennyja in Anni-Frido. Nikakor pa jim ne recite, da so »samo« cover band. Koncertno dogajanje se bo začelo ob 19. uri, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik pa bo omogočil tudi fotografiranje z nastopajočimi.

Vse nastopajoče "tribute to" skupine bodo na dan nastopa na voljo za fotografiranje z obiskovalci.

29. december: 20:15 – 21:15 fotografiranje najprej s Queen nato z AC/DC

30. december: 20:15 – 21:15 fotografiranje najprej z The Beatles nato z Abbo

V kolikor boste fotografijo z legendami glasbe delili dalje, na objavah v družabnih omrežjih označite Visit Kamnik ali napišite #visitkamnik.

Vse štiri zasedbe že vrst let preigravajo uspešnice kot so Thunderstruck, Waterloo, Help! Ali We will rock you. Help! A Beatles Tribute se tudi redno pojavljajo na evropskih odrih in so gostovali tudi na festivalu International Beatleweek, tudi Queen Real Tribute Band so nastopali že na številnih koncertih v Evropi in tudi v Braziliji, kjer so imeli že štiri turneje. Nastopili so tudi na uradnih mednarodnih Queen konvencijah.

Skupino ABBA Real Tribute Band pa sestavljajo izkušeni šolani glasbeniki, X-Ray pa skladbe AC/DC preigravajo že od sredine 90tih let. Zato so na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik prepričani, da se obeta spektakel in da bodo ljubitelji teh pop in rock legend resnično podoživeli nastope njihovih idolov.

Prijetno topla in okrašena Pravljična hiška za otroke

Do zaključka leta pa bo dogajanje namenjeno predvsem otrokom. Lani je obiskovalce Pravljičnega Kamnika razveselila Pravljična hiška, novost decembrskega dogajanja za otroke. V njej so se odvijale otroške delavnice, otroške predstave ter ostali nastopi. Zato se letos Pravljična hiška vrača, in sicer od 17. do 23. decembra kot del Veronikine pravljične dežele v Keršmančevem parku, tik ob brezplačnem drsališču. V njej pa bodo potekale otroške delavnice, otroške predstave in ostalo dogajanje za otroke ter, seveda, tudi obisk decembrskega moža. V goste prihaja Dedek Mraz, organizirano bo tudi fotografiranje z njim.

Program Pravljične hiške

17. december: 17.00 otroške delavnice, 18.00 KUD Moment: Na luno z Zvitorepcem, Trdonjo in Lakotnikom

18. december: 17.00 otroške delavnice, 18.00 KUD Transformator: Moje prav(lj)ice Sneguljčica

19. december: 17.00 otroške delavnice, 18.00 GSŠRM: Ali bo Gargamela rešila božič?

20. december: 17.00 otroške delavnice, 18.00 Pravljični večer

21. december: 17.00 Romana Kranjčan: Praznični koncert za najmlajše, sledi obisk Dedka Mraza

22. december: 17.00 KUD Kiks: Prednovoletni impro za najmlajše, sledi obisk Dedka Mraza

23. december: 17.00 Rekreacijsko – ustvarjalno društvo Eleja: Predstava Cirkus in praznovanje novega leta, sledi obisk Dedka Mraza

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.