Greste na maraton? Popestrite si dan z brezplačnim obiskom sobe pobega v centru Ljubljane

Foto: #YourEUright
Foto: #YourEUright
Escape room »Imaš Prav« tudi v Ljubljani!
Oglej si celoten članek

V Galeriji Equrna, v centru Ljubljane, bo v nedeljo 27. Oktobra 2019, svoja vrata odprl Escape room, katerega cilj je ozaveščati državljane o njihovih potrošniških pravicah in njihovem uveljavljanju. V okviru kampanje "Imaš Prav" želi Evropska komisija vključiti in informirati mlade potrošnike o njihovih pravicah v EU.

Kampanja #YourEUright promovira pravice potrošnikov v Sloveniji, pa tudi v drugih državah članicah EU. Kampanja, ki jo je sprožil Generalni direktorat Evropske komisije za pravosodje in potrošnike (GD JUST), se kampanja odvija istočasno v 10 državah EU in je namenjena predvsem mladim, starim od 18 do 35 let, ker kažejo veliko zanimanje za tehnologijo in so aktivni uporabniki družbenih omrežij.

V nedeljo bodo obiskovalci poskušali rešiti zabavne igre, povezane z vprašanji potrošnikov in njihovih pravic, in "odklenili pravice", s katerimi se bodo odprla vrata sobe za pobeg v manj kot 10 minutah. Lahko pobegnete?

Obiskovalci "Sobe pobega Imaš prav" bodo lahko strokovnjaku Zveze potrošnikov Slovenije med 10:00 in 18:00 zastavljali tudi vprašanja s področja potrošniških pravic v EU, na katere se osredotoča kampanja Imaš prav in se obenem seznanili s spletno stranjo kampanje, na kateri so razložene potrošniške pravice, ki jih imamo potrošniki v EU.

Ne zamudite možnosti in se udeležite zabavne izkušnje Escape rooma v galeriji Equrna, na Gregorčičevi ulici 3, v Ljubljani.

Obisk je za vse udeležence brezplačnen, predviden čas sodelovanja v igri je okoli deset minut.

Dodatne informacije o dogodku so na voljo tukaj.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.