Igrače naj bodo prilagojene otrokovim potrebam

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Morda imate kakšno igračo še iz svojega otroštva? Ali pa igrače, več teh? Bi jih želeli sedaj predati naprej k svojim otrokom?
Oglej si celoten članek

Mogoče pa res. In zakaj pa ne. Navsezadnje, nekatere otroške igrače zelo zaznamujejo naše otroštvo in se jih zelo radi spominjamo. Nekatere smo tudi uspeli shraniti in zanje še danes skrbimo. Bodisi, ker nam jo je podarila ljuba oseba ali pač kar tako, ker smo jo kot otroci imeli radi. Niti ni pomembno, zakaj smo jo obdržali in jo hranimo še naprej, glavno je, da je še naprej z nami. Otroška trgovina, v kateri smo jo kupili ali so nam jo kupili mogoče več ne obstaja, tudi enakih igrač več ni za dobiti in tako je naša še bolj dragocena.

Nekatere igrače nam pomenijo veliko in se zanje hitro navežemo. Če imamo otroke in čeprav se morda s katero od igrač ne igrajo, se je nekako ne želimo kar tako odkrižati. Še naprej jo hranimo in se na nekaterih nabira prah. Pa vendar, želimo, da je še vedno pri nas. Prikupne in ljubke otroške igrače, ki zaznamujejo naše otroštvo oziroma otroštvo sedaj naših otrok. In priljubljena otroška trgovina, tako barvita, pisana in polna zanimivih reči. Vse to nam ostane v spominu in se vtisne globoko vanj.

Foto: Žurnal24 main didaktične igrače baby center Če primerjamo stanje z igračami nekoč in danes bomo hitro ugotovili, da so otroške igrače precej različne. Te so se izpopolnile in močno spremenile. Ničesar več ni kar pomnimo iz lastnega otroštva. Danes so zelo dovršene, zelo zanimive, uporabne, zabavne in nekatere tudi poučne. Zato tako radi kupimo igrače za svoje najmlajše. Ponuja nam jih pa otroška trgovina, ki morda ponuja tudi drugo otroško opremo.

Ker so si otroci zelo različni in se navdušujejo nad različnimi stvarmi, pa bomo seveda upoštevali njihove interese in želje. Ko je otrok dojenček in še majhen, zanj kupujemo mi. Običajno kar otroške igrače primerne za dojenčke. Potem pa se njegove potrebe in interesi spreminjajo in se začnejo oblikovati. V skladu z njimi jim kupimo tudi njim zanimive igrače. Takšne, za katere menimo, da bi jim lahko bile všeč ali pa sam izrazi željo po njih. Četudi se mogoče nabirajo in jih je vedno več, pa vendar se jih otrok vsakič tako zelo razveseli. In čeprav smo morda rekli, da ne bomo več kupili igrače, nas še vedno katera prepriča. Ker je pred nami otroška trgovina s pestro ponudbo, kateri se enostavno ne moremo in tudi mogoče ne želimo upreti.

Ko občudujemo tako zabavne in zanimive igrače, so v zadnjem času zelo priljubljena akumulatorska vozila v raznih barvah in modelih. Avto na akumulator, quad na akumulator in gokart na pedala. Ko nastopijo sončni in topli dnevi pa seveda zunanja igrala, med katerimi so zelo priljubljeni trampolini, peskovniki za otroke, gugalnice, skiroji, otroška kolesa in druga igrala. Pomembno je tudi, da upoštevamo starost otroka. Namreč, otrok, pri katerem je v uporabi še previjalna miza, zagotovo ni pripravljen na lego kocke ali bruder igrače. Deklica, ki se navdušuje nad vozički za punčke morda ne bo želela vesoljke ladje. Potem pa še, ko opremljamo otroško sobo in se začne iskanje pravih kosov pohištva, pa ustreznih barv ali pa kar otroške stenske nalepke. Res je, otroci se spreminjajo in se spreminjajo njihove potrebe, navade in tudi želje. Navsezadnje so obkroženi z raznimi mediji in drugimi načini, ki oblikujejo njihovo videnje in mnenje. Starši pa poskušamo slediti njihovim potrebam in željam. Morda otroška trgovina postane novi naslov, na katerem izbiramo otroške igrače. Ker igrače bodo v življenju otroku vselej predstavljale nekaj dobrega in pozitivnega.

Foto: Žurnal24 didaktične igrače baby center

Otroci so središče našega sveta in zanje želimo le najboljše. Želimo, da imajo vse tisto, česar si želijo ali pa zanje želimo starši. To ne pomeni, da je nujno, da izpolnimo vsako njihovo željo, pač pa to, da poskušamo najti ravnotežje med željami, potrebami in tudi zmožnostmi. Otroške igrače tudi nekaj stanejo in vemo, da vseh tudi ne moremo kupiti. Ne samo, ker bi količinsko predstavljalo problem, pač pa tudi, ker finančno morda ne bi šlo skozi. In se tako odločamo za igrače, ki predstavljajo veselje in željo našim otrokom. Ne, ker so splošno priljubljene, pač pa ker lahko pozitivno vplivajo na našega otroka. Otroška trgovina pa nam ponuja pestro ponudbo različnih, da skorajda ni možnosti, da ne bi našli ustreznih.

Otroške igrače so zelo različne, ker so tudi otroci različni in tako vedno poskušamo kupiti takšno, s katero bi se otrok igral. Pa vendar, zna se zgoditi, da se otrok določene igrače hitro naveliča. Morda pa jo še kdaj slučajno pozabi in se nanjo kasneje spomni ter se znova začne z njo igrati. Nekatere igrače, ki morda niso zahtevale večjih finančnih zalogajev bomo lahko hitro preboleli in odmislili, za tiste, ki pa so zahtevale nekaj več financ, pa bi si seveda želeli, da bodo v uporabe. Pa tudi če ne, če je zadovoljstvo bilo le kratkoročno, dosegli smo ga, kar je seveda cilj. Otroška trgovina pa je poskrbela za ponudbo med katero smo našli želeno.

Vsak od nas ima svoje želje in potrebe in nekako poskušamo te uravnotežiti. Kaj dejansko potrebuje, kaj nam ni nujno, ipd. Pri otrocih tega skorajda ne poznamo, ker vse česar si želijo, sploh če gre za otroške igrače, mu jih kupimo, če le lahko. Nekoč, ko bodo to odrasli posamezniki, pa jim bomo morda zaupali, kako smo kupili igrače namesto oblačil, ker si je tega želel. Kako je otroška trgovina postala drug naslov na katerem so se radi kot otroci zadrževali. Vse to so spomini, ki ostajajo in trajajo. In tako zelo enostavno, hitro, predvsem pa učinkovito pri otroku dosežemo nekaj, za kar bi morda sicer potrebovali več časa in tudi finančnega vložka. Z eno samo pravo izbiro otroške igrače. Igrače, ki bo morda rastla z njim in jo bo prenesel na naslednji rod. Spominjala pa ga bo na osebo, ki mu jo je kupila. Prepleteno, pa čeravno tako zelo enostavno. Kocke za sestavljanje, punčke, avtomobilčki ali pa karkoli drugega, kar bo v otroku prebudilo prav posebno čustvo. Obilo zabave in igre ter najpomembnejše, ustvarjanje nepozabnih spominov, s katerimi bodo rastli in jih morda prenesli naprej.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.