Kje so pravljice doma?

Ne zamudite prav posebnega prazničnega doživetja le nekaj kilometrov oddaljenega od Ljubljane.
Oglej si celoten članek

Konec vsakega leta se srednjeveško mesto Kamnik spremeni v pravljično mesto. Na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik so tudi za zaključek leta 2018 pripravili številne prireditve, ki bodo oživele mesto, da bo to postalo resnično pravljično.

Zato ste vabljeni tja, kjer so pravljice doma – v Pravljični Kamnik. Mesto letos krasita kar dve novoletni smreki, ena na Glavnem trgu in druga pri vstopu iz smeri Kranj.

Pravo praznično vzdušje bo zažarelo v petek, 7. decembra, ko bomo ob 17.00 skupaj z glasbo iz muzikala Pepelka prižgali praznično okrasitev mesta. V muzikalu glavno vlogo igrata UROŠ STEKLASA in TJAŠA HROVAT. »Ko sva prejela vabilo za sodelovanje v muzikalu Pepelka, si nisva predstavljala, da bo tak hit,« nam je povedala Tjaša Hrovat in dodala: »Ko pa smo se začeli pogovarjati o ambicijah predstave, o kostumografiji, o scenografiji Urške Gregorič sem se začela zavedati, da bo to predstava na visokem nivoju.« Ker sta par tudi zasebno, pa ju je včasih tudi zaneslo: »Potem pa sva slišala: 'Pa saj si jo ravnokar spoznal, ne moreš jo kar prijeti za zadnjico.'«

Že pred tem pa si bodo otroci v sredo, 5. decembra, ob 18. uri na pobočju Malega gradu lahko najprej ogledali igro Dva brata in ata nato pa se srečali s SV. MIKLAVŽEM. V primeru slabega vremena bo prireditev v Domu kulture Kamnik. Miklavževanje v središču mesta organizira Kulturno društvo dr. Franceta Steleta.

Bo pa letos posebej čarobno v Keršmančevem parku, ki se je z odprtjem brezplačnega drsališča prelevil v Veronikino pravljično deželo. BREZPLAČNO DRSALIŠČE bo letos spremljal dodatni program. Med drugim se bodo otroci lahko vsako soboto v decembru učili drsanja ter uživali v animaciji na ledu, vsako nedeljo pa bodo lahko igrali hokej in ustvarjali. Odrasli pa bodo uživali v akustičnih koncertih, športnih prenosih ter stand up nastopih.

Poleg drsališča pa se letos v Keršmančev park seli tudi Pravljična hiška, ki je bila lani dobro sprejeta. Od 17. do 23. decembra bodo otroke od 17. ure dalje navduševale otroške delavnice, ki jih bodo pripravili dijaki Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra, ter različne OTROŠKE PREDSTAVE. Posebej živahno bo 21., 22. in 23. decembra, ko se bodo otroci lahko družili s poniji, hiško pa bo obiskal tudi DEDEK MRAZ. Otroci se bodo lahko z njim tudi fotografirali. Podrobnosti programa, ki ga je pripravila ekipa Doma kulture Kamnik, bodo na voljo na facebook strani Livin' Kamnik.

Ob tem pa na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik niso pozabili niti na središče mesta. Pestro dogajanje se bo od 15. decembra dalje samo še stopnjevalo in doseglo vrhunec konec leta, ko v Kamnik med drugim prihajata Freddie Mercury in John Lennon. Možno pa bo tudi fotografiranje s pop in rock legendami.

Vse to in še več v Pravljičnem Kamniku. Vabljeni.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.