Nova KBM d.d. zaključila nakup Abanke d.d.

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Republika Slovenija je danes, 5. februarja 2020, zaključila prodajo celotnega deleža v družbi Abanka d.d. Novi KBM d.d.
Oglej si celoten članek

Slovenski državni holding d.d. je 20. junija 2019 v imenu in za račun Republike Slovenije sklenil pogodbo o prodaji in prenosu 100 % deleža Republike Slovenije v Abanki d.d. (Abanka) z Novo KBM d.d., drugo največjo slovensko banko po bilančni vsoti.

Foto: Anže Petkovšek NKBM Zaključek posla je bil odvisen od izpolnitve določenih pogojev, ki so bili v obdobju po sklenitvi prodajne pogodbe v celoti izpolnjeni. Nova KBM je danes plačala celotno kupnino v znesku 444,242.000 EUR, hkrati je bilo na Novo KBM prenesenih 15,100.000 delnic Abanke, s čimer je bil prodajni postopek uspešno končan.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.